21. května 2015 • 23:55

Palaščák se bránil: Musel jsem Růžičkovi zaplatit, jinak by syn skončil

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořad na České televizi Máte slovo, který moderuje Michaela Jílková, byl věnován problematice financování sportu. Celá diskuze směřovala k hokeji a zabývala se i kauzou Miroslava Palaščáka a Vladimíra Růžičky. "Kdybych nezaplatil, syn skončil s hokejem," uvedl v přímém přenosu Palaščák, jehož zveřejněné video vyvolalo těsně před startem hokejového šampionátu v Praze obrovskou aféru.



Palaščák na videu diskutoval s Vladimírem Růžičkou , tehdejší hlavní postavou hokejové Slavie, proč klubu věnoval 500 tisíc korun, ale jeho syn nedostal pořádnou šanci. Celá kauza pak nabrala rychlý spád, Růžička momentálně čelí trestnímu oznámení z podezření na korupci.

Ožehavému tématu z hokejového prostředí se věnoval čtvrteční pořad Michaely Jílkové Máte slovo na České televizi. Miroslav Palaščák byl jedním ze šesti diskutujících, kteří rozebírali financování českého sportu.

"Pan Růžička za mnou poslal člověka, že když dám peníze, kluk bude pokračovat, že se o něj postará," uvedl Palaščák k tomu, co ho vedlo k zaplacení částky 500 000 korun. "Byl jsem postavený do situace, že jsem neměl na výběr. Buď syn po sedmnácti letech skončí s hokejem, nebo zaplatím," pravil do televizních kamer.

Reprezentačního trenéra se zastal manažer mistrovského Litvínova Robert Kysela, který si vzal slovo jako jeden z členů publika. "Takhle to v hokeji nefunguje," zdůraznil. "Růžička se klukovi snažil pomoct, našel mu klub, kde mohl hrát. Já jsem toho kluka viděl hrát v Mostu, na Slavii neměl," uvedl hokejový mistr světa z roku 1996.

Palaščák ale tvrdil o svém synovi něco jiného. "Kluk prošel Slavií od přípravky až do juniorky, to se v jeho ročníku 1991 povedlo jen třem hráčům. Pak mu na konci juniorů bylo řečeno, aby si hledal práci. V Berouně, kam šel hrát, ale dělal bod na zápas. Nějaký talent asi mít musel," bránil svého potomka.

Proč třaskavé video, které vzniklo mnohem dřív, zveřejnil až před světovým šampionátem v Praze? "Kdy jindy jsem měl, než před mistrovstvím světa," ptal se sám sebe Palaščák. "Když jsem to natáčel, ani jsem nevěděl, že to budu zveřejňovat," uvedl.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud