Miroslav Horák
25. května 2015 • 04:57

Hadamczik: Na MS nám chyběla řada hráčů z NHL. Já bych je získal

Autor: Miroslav Horák, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znovu se vrací do práce. Bývalý kouč národního týmu Alois Hadamczik povede od nové sezony hokejisty Komety Brno a netají se tím, že má s moravským celkem velké ambice. Dvaašedesátiletý trenér se však v rozhovoru pro deník Sport vrací k nedávno skončenému světovému šampionátu a hodnotí i práci svého nástupce u reprezentace Vladimíra Růžičky. "Na MS nám chyběli někteří důležití hráči z NHL, já bych je získal," říká Hadamczik.



Hadamczikovi na světovém šampionátu v Praze a Ostravě chybělo v nominaci několik hráčů. „Rozhodně oba Michálkové. Krejčí, Frolík, Eliáš a Pastrňák. Ti hráči nestojí o to, abychom je prosili. Ale rozhovor s vámi neodmítnou a vaší povinností je přesvědčit je, aby přijeli. To není doprošování, ale z jejich strany uvědomění si situace. Jim to kolikrát samo nedojde, co je v sázce, ale je třeba s nimi pořádně komunikovat.“ říká Hadamczik.

Podle Hadamczika Vladimír Růžička nevyvinul při shánění hráčů dostatečné úsilí. „Komunikace je zásadní. Ti kluci mají za sebou přes osmdesát zápasů, k tomu cestují, to stojí strašnou porci energie. Není to o tom, že by nechtěli reprezentovat. Mají hrdost. Od kouče ale potřebují slyšet uznání, respekt a nabídku odpovídajícího místa. Vláďa Růžička může být přesvědčený o opaku, že nemá cenu s hráči dlouho jednat, neberu mu to, ale já to vidím úplně jinak. Jsem naprosto přesvědčený, že bych tyto hráče do Prahy získal," pokračuje.

K výsledkům Vladimíra Růžičky se však příliš vyjadřovat nechce.  „To ať si každý zhodnotí sám nebo plénum našich hokejových odborníků. Řeknu to takhle: Já kdybych dvakrát po sobě neuhrál medaili, čelil bych otázkám hned po posledním zápase na turnaji, zda odstoupím. Nebo zda o odstoupení uvažuju," dodává Hamadczik.

VELKÝ ROZHOVOR S ALOISEM HADAMCZIKEM ČTĚTE V PONDĚLNÍM VYDÁNÍ DENÍKU SPORT.
V elektronické podobě si ho můžete koupit ZDE >>>

O ČEM MLUVÍ?

-  Jak se ruský tým choval během MS v Kravařích;

- Co si myslí o kauze Vladimíra Růžičky;

- Jaký má názor na Slavomíra Lenera;

- Proč se rozhodl trénovat Kometu Brno;

Titulní strana Titulní stranaFoto sport

Deník Sport v čtečce přímo ve vašem počítači objednávejte zde, nebo přímo na www.isport.cz/epaper >>

Deník Sport v App Storu pro mobily a smart phony se systémem iOS (Apple) stahujte zde >>

Deník Sport v Google play pro mobily a smart phony se systémem Android stahujte zde >>

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud