26. května 2015 • 04:35

Kam zamíří Červenka? Šance na NHL je velká, extraliga je utopie

Autor: iSport.cz, vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útočník Roman Červenka po předčasném konci v Petrohradu řeší svou budoucnost. Vzhledem k dohodě s klubem, že nebude pokračovat v KHL, připadají pro hokejového reprezentanta v příští sezoně do úvahy tři varianty – tou nejpravděpodobnější se zdá jeho odchod do NHL.



55% NHL

Tato varianta je pro Červenku nejlákavější. NHL je jeho snem od dětství, ve výlukové sezoně 2012/13 v ní odehrál 39 zápasů v dresu Calgary, ale příliš se neprosadil. Vstřelil devět gólů, na dalších osm nahrál a v hodnocení +/- měl třináct záporných bodů.

„Možná nahoře ve vedení mi prostor chtěli dát, ale trenéři moc ne. Těžko říct,“ řekl Červenka poté, co se po krátkém angažmá v Calgary upsal na tři roky Petrohradu.

Spousta lidí mu jeho odchod vyčítala a označila za předčasný. „Byla chyba, že se vrátil,“ řekl v rozhovoru pro Sport agent Petr Svoboda. „Myslím si, že na to měl, aby tam zůstal. Měl si to více vykousat, stejně jako většina hráčů. Měl na to, aby si tam vydobyl lepší pozici.“

Teď by se Červenka do zámoří mohl vrátit, podle slov jeho agenta Aleše Volka by se Červenka další šanci v NHL nebránil. Mezi případnými nabídkami by si mohl vybírat.

40% Ostatní evropské ligy

Švédsko, Finsko, Švýcarsko. Tyto zahraniční evropské soutěže připadají v úvahu nejvíc. Jde o tři nejlepší destinace úrovní hokeje i finančním zázemím, přesto nejsou na takové úrovni jako KHL, ze které Červenka odešel.

5% Extraliga

Česká soutěž je asi nejméně pravděpodobnou možností, protože Červenka je v 29 letech stále v ideálním věku, navíc působil v jednom z nejlepších a nejbohatších klubů v Evropě.

Po sestupu Slavie připadá v úvahu z českých klubů asi nejvíc Chomutov, ve kterém působí Vladimír Růžička, ale návrat Červenky do extraligy je nepravděpodobný.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud