26. května 2015 • 12:56

Šéf svazu Král žádá Bukače: Dodejte informace o korupci

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Českým hokejem hýbou obvinění o korupci. Přispěla k tomu řada osobností včetně Luďka Bukače staršího. „V hokeji korupci máme, není to férové prostředí,“ řekl ve čtvrtek v televizní debatě Máte slovo trenér mistrů světa 1985 a 1996. Na to šéf českého svazu Tomáš Král reagoval otevřeným dopisem, ve kterém Bukače žádá o spolupráci s informacemi o korupčním jednání.



„Musím říct, že mě vaše vyjádření ve sdělovacích prostředích mě překvapila, mimo jiné z důvodu, že jsme spolu v poslední době několikrát osobně hovořili, aniž bystě cokoli podobného zmínil nebo naznačil,“ napsal Král.

Co ještě řekl Bukač?

„V hokeji korupci máme, není to férové prostředí. Můžeme za to my trenéři i ambiciózní rodiče. Pak se nám stane, že ve ve dvaceti letech máme drzé, zpupné fracky, kteří nedosáhli toho, co si představovali. My ty lidi ničíme. V hokeji tenhle neřád máme, existuje protekce a korupce při vybírání hráčů. Nemáme přirozený výběr, je to chyba všech, co se v hokeji pohybují.“

Žádá také Bukače o to, aby mu poskytl jakékoli podrobné informace o korupci na klubové či reprezentační úrovni. „Mohu vám slíbit, že svaz v nich neprodleně zahájí šetření a na jeho základě vyvodí důsledky,“ dodal šéf českého hokeje.

Král Bukače uznává jako ‚osobnost s velkým renomé a autoritu‘, která může svazu pomoct, aniž by se obával negativních důsledků.

Zároveň však dodal, že některá upozornění na korupční jednání, které Král dostal, se týkaly i jeho syna, jenž je nyní sportovním manažerem Slavie. „Nad rámec žádosti a pro přesnější představu ‚jak to chodí v praxi‘ bych vás chtěl informovat, že řadu anonymních upozornění na údajné korupční ovlivňování nominaci jsem obdržel i v případě mládežnických reprezentací, které v minulosti vedl váš syn. Netřeba dodávat, že jsem je považoval za absurdní a naložil s nimi jako s jinými anonymními, reálná fakta a údaje postrádajícími informacemi. I to je jeden z důvodů, proč si Vás dovoluji požádat o spolupráci a o uvedení konkrétních případu, z nichž Vaše závěry vyvozujete,“ uzavřel Král.

Otevřený dopis Tomáše Krále adresovaný Luďku BukačoviFoto ČSLH

Reakce Luďka Bukače mladšího

Pro mě je to za hranou. Během své práce pro ČSLH jsem nikdy nebyl nikým vyzván, abych obhájil jakoukoliv svoji nominaci. Nikdy nikdo nevznesl žádnou námitku vůči jakékoliv mé nominaci.

Pro mě je to smutný příběh a obrovské zklamání. Je smutné, že se věcně neřeší témata, jež by ozdravila náš hokej, ale vše směřuje k osobním útokům.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud