2. června 2015 • 04:30

TOP 5 českých nadějí v zámoří: Zaujali Zacha, Chlapík či Košťálek

Autor: vrb
Vstoupit do diskuse
0
  • Top 5 českých nadějíTop 5 českých nadějíFOTO: Koláž iSport.cz

    Juniorské soutěže v Kanadě vyvrcholily Memorial Cupem, na který žádný nadějný český hokejista nedosáhl. I tak na sebe někteří strhli velkou pozornost. Podívejte se na pět nejnadějnějších českých tváří uplynulé sezony.

  • Pavel Zacha (útočník)

    Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Věk: 18
    Soutěž: OHL
    Tým: Sarnia Sting
    Zápasy: 37
    Body (góly+asistence): 34 (16+18)
    +/-: 5
    Trestné minuty: 56

    Po odchodu z Liberce má za sebou první sezonu v kanadské juniorské soutěži, ve které si vedl slušně. Zbrzdily ho však disciplinární tresty i první zranění v kariéře. Teď však má před sebou draft NHL, kde by měl být vybraný už v prvním kole. Sám dokonce pomýšlí i na první desítku.

  • Filip Chlapík (útočník)

    Foto Reprofoto

    Věk: 17
    Soutěž: QMJHL
    Tým: Charlottetown Islanders
    Zápasy: 64
    Body (góly+asistence): 75 (33+42)
    +/-: -16
    Trestné minuty: 42

    Další naděje české ofenzivy. Chlapík má za sebou skvělou sezonu, ve které se stal nejproduktivnějším Čechem v juniorských soutěžích v Kanadě. Stejně jako Zacha čeká na draft, mezi útočníky, jenž působí v zámoří, mu v odhadech patří 18. pozice. Přestože ale šlo o nejproduktivnějšího českého hokejistu v zámoří, juniorského MS se nezúčastnil, protože se trenérům Přerostovi a spol. překvapivě nevešel do nominace.

  • Jan Košťálek (obránce)

    Foto Pavel Mazáč (Sport)

    Věk: 20
    Soutěž: QMJHL
    Tým: Rimouski Océanic
    Zápasy: 57
    Body (góly+asistence): 43 (7+36)
    +/-: 55
    Trestné minuty: 35

    Má za sebou fantastickou sezonu. S Rimouski vyhrál QMJHL a postoupil do Memorial Cupu. Tam nakonec trofej nezískal, i tak na sebe tento odchovanec Sparty upozornil skvělými výkony. V kanadském bodování obránců skončil v základní části 10., přestože 11 utkání vynechal. V play off jeho produktivita ještě vygradovala, když ve 20 zápasech vstřelil osm gólů a na dalších třináct nahrál. V roce 2013 ho draftoval Winnipeg ze 114. pozice a teď čeká na šanci.

  • Jakub Zbořil (obránce)

    Foto Koláž iSport.cz

    Věk: 18
    Soutěž: QMJHL
    Tým: Saint John Sea Dogs
    Zápasy: 44
    Body (góly+asistence): 33 (13+20)
    +/-: 2
    Trestné minuty: 73

    Stejně jako Chlapík byl vyřazen z nominace na MS U20, i tak se ale řadí mezi nejnadějnější mladé české obránce. Stříbrný medailista z loňského šampionátu osmnáctiletých zamořil do Kanady loni v létě z brněnské Komety. Jde o komplexního obránce, který poctivě brání, ale je konstruktivní a má i tvrdou střelu.

  • Václav Karabáček (útočník)

    Foto Profimedia.cz

    Věk: 19
    Soutěž: QMJHL
    Týmy: Gatineau Olympiques, Baie-Comeau Drakkar
    Zápasy: 59
    Body (góly+asistence): 40 (17+23)
    +/-: -6
    Trestné minuty: 66

    Stejně jako Chlapík a Zbořil se ani Karabáček nedostal na juniorský šampionát, což bylo také překvapení. Jeho vyřazení rozpoutalo menší kauzu: on tvrdil, že z nominace vypadl, protože zaspal, trenér Přerost to popřel. Nicméně i tak má za sebou povedený ročník. Loni byl draftován ve druhém kole Buffalem, které buduje nový mladý tým. Dostane Karabáček šanci?

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud