10. června 2015 • 10:06

Mouček od Růžičky: Hochštapler, kterého Antoš vyhodil z kabiny

Autor: fan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Člověk bez funkce, jehož jedinou kvalifikací bylo „ten od Růži“. Všudypřítomný smích, vizáž kolotočáře. Často k vidění v Edenu, korzující po stadionu i v prostorách A mužstva. Tak znají Jiřího Moučka ti, kdo s ním v dobách Růžičkovy nadvlády na Slavii přišli do styku. To on si jménem bosse v mnoha případech říkal o peníze.



Vystupoval jako pravá ruka Vladimíra Růžičky , ale i jako zástupce (zejména) slávistických hráčů, které za úplatu umisťoval do jiných klubů. Bez potřebné dokumentace svého pověření či finančních toků. Jiří Mouček, hochštapler a podnikatel pochybné pověsti, na něhož je vypsaná exekuce a trvalé bydliště má na obecním úřadě.

O tom, jak suverénně se v Edenu pohyboval, svědčí i historka někdejšího slávistického útočníka a dnes mládežnického trenéra Milana Antoše.

„Nevěděli jsme, co to je za člověka, kdo to je, proč chodí k nám do kabiny. Prostě se tam najednou začal objevovat, zašel poklábosit s Růžou, pořád se něčemu chechtal. Zastavil se u masérů, u jednoho, u druhého z kluků,“ líčí jeden z tahounů mistrovského týmu z roku 2003.

Mouček se prý v šatně a postupně i v prostorách A týmu začal chovat jako doma. Jednou tam pak začal rozebírat, jak je možné, že Antoš, toho času už jeden z lídrů, může hrát extraligu, že neumí bruslit.

Objevil se i na srazu před MS

„Zaslechl jsem to a vytočilo mě, že si tohle v kabině dovoluje úplně cizí člověk, který tam navíc nemá co dělat. Vzal jsem ho pod krkem a normálně jsem ho vyhodil, pak už tam nechodil,“ vzpomíná Antoš, mimochodem sám velmi soudný k hodnocení svých někdejších hokejových kvalit.

Mouček, který podnikal zejména ve stavebnictví a do vedení jedné ze svých firem na čas přivábil i slávistického beka Pavla Kolaříka, ovšem fungoval v Edenu dál. Rodiče mladých hokejistů ho vídali vedle Růžičky, středobodu všeho zdejšího dění.

Pocit nezasvěcených, že se jedná o osobu s vlivem na velkého trenéra, byl oprávněný. Nakolik podloudné aktivity rozjížděl Mouček sám a nakolik o nich věděl i Růžička, je věc druhá. Ovšem jejich vřelé vztahy přetrvaly minimálně až do nedávné minulosti,

Mouček se objevil na srazu národního týmu v Letňanech i před letošním mistrovstvím světa. A jeho synovec, brankář, který prošel Slavií, dostal loni práci v Kadani, tedy v klubu blízkém Růžičkovu Chomutovu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud