16. července 2015 • 12:50

Ručinský se loučí a říká: Poslední sezona byla úplně nejhezčí

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dlouho přemýšlel, než udělal definitivní závěr. A nakonec se rozhodl, že nastal čas. Čtyřiačtyřicetiletý útočník Martin Ručinský ve čtvrtek oznámil, že k hokeji už se nevrátí a ukončí svoji bohatou kariéru. Rozhodly prý především táhnoucí se zdravotní trable a také splněný litvínovský sen. "Můj čas se naplnil a je ideální chvíle se s hokejem rozloučit. Nechci končit tak, abych byl na ledě jen do počtu," řekl šampion z Nagana.



Poslední sezona vám vyšla parádně. Titul v Litvínově, po dlouhých letech návrat do národního mužstva a téměř i nominace na mistrovství světa. Patří tedy v hodnocení kariéry vysoko?
"Když se dívám zpětně na moje předešlé sezony až k mým sedmnácti letům, kdy jsem začal hrát profesionálně, tak musím říct, že to byla jedna z mých nejlepších sezon vůbec. A to nemyslím nijak z osobního hlediska, ale spíš z pohledu toho, jak ta sezona probíhala, jakou jsme měli v Litvínově partu a trenéry a výborné fanoušky. Můžu v klidu říct, že to pro mě byl nejhezčí ročník vůbec."

Co bylo teď tím klíčovým momentem, který rozhodl o tom, že už nebudete pokračovat v aktivní kariéře?
"Vždycky, když jsem nastupoval do další sezony, byly pro mě důležité tři věci. Na prvním místě samozřejmě bylo zdraví, druhým bodem byla motivace a tím třetím byla moje výkonnost. Teď je problémem hned to zdraví, potíže mám prakticky doteď a nejsem 100% zdravý. Už z finálové série. A jiné je to samozřejmě i z pohledu motivace. Pohled je rázem různý oproti předchozí sezoně. V Litvínově jsem měl sen, už od dětství a najednou jsem se k tomu propracoval a cítím, že moje mise je u konce."

Není těžké odcházet po takhle povedené sezoně?
"To je hodně individuální. Bavili jsme se na to téma s Martinem Strakou i Petrem Čajánkem, kteří byli v prakticky stejné situaci jako já a rozhodli se hrát další sezonu. Ale já se znám nejlíp a cítím v sobě že můj čas se naplnil a je ideální chvíle se s hokejem rozloučit. Nechci končit tak, abych byl na ledě jen do počtu."

Jak velký vliv na vaše rozhodnutí mělo okolí? Nesnažil se vás ještě někdo zviklat k dalšímu pokračování?
"Od skončení sezony a pominutí veškerých oslav jsem ty otázky na pokračování v kariéře dostával denně. Ale tohle si musí každý srovnat v hlavě sám. Bral jsem samozřejmě v potaz jak názor Stráči, tak názor Čáji, ale konečné rozhodnutí musím udělat sám."

VELKÝ ROZHOVOR S MARTINEM RUČINSKÝM SI PŘEČTĚTE V PÁTEČNÍM DENÍKU SPORT

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud