17. července 2015 • 13:10

Růžička: Ručinský byl neskutečný, český hokej přichází o velkého hráče

Autor: iSport.cz, vrb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Končí na vrcholu a po báječné sezoně. Martin Ručinský ji dokonce označil za svoji nejlepší. Na závěr kariéry prožil další Nagano, ziskem historického titulu s Litvínovem ještě jednou překopal dějiny. "Pro mě to byl neskutečný hokejista a neskutečný člověk," chválí trenér extraligového Chomutova Vladimír Růžička, který s ním jak hrál, tak ho vedl ze střídačky.



Ručinský byl osobností kdekoliv zrovna nastupoval. V NHL dělal roky výtečné jméno české hokejové škole, v reprezentaci byl u úspěchů z olympijských her i mistrovství světa, v poslední sezoně kariéry vyhrál extraligu.

„Ten, kdo se zajímá o hokej, tak ví, kdo je Martin Ručinský a co udělal pro český hokej. Dokázal toho strašně moc, navíc se mu na závěr povedlo vyhrát titul v Litvínově, což vím, že si Martin hrozně moc přál," řekl Růžička.

Ručinský si vzal po skončení ročníku celkem dlouhou dobu na rozmyšlenou, nakonec zvolil úplný konec. "Tušil jsem to, byl zraněný, kvůli čemuž nebyl ani na mistrovství světa. Je škoda, že takoví hráči končí, ale přichází prostor pro mladé. Každopádně český hokej přichází o velkého hráče," doplnil zkušený trenér, který s Ručinským na ledě slavil olympijské zlato.

Protřelý stratég už zároveň dumá nad tím, kam by se jeho kamarád a bývalý spoluhráč mohl v budoucnu vrtnout. "Uvidíme, co ho bude bavit, ale bylo by skvělé, kdyby podobní hráči něco dělali pro český hokej i po kariéře, protože mají obrovské zkušenosti.“

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud