14. srpna 2015 • 12:39

Špaček má povolení! Z Pardubic odchází bojovat o NHL

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmnáctiletý hokejový útočník Michael Špaček definitivně opouští extraligové Pardubice a míří do zámořské juniorské WHL do celku Red Deer Rebels. Východočeský klub umožnil jeho odchod stvrzením transfer karty. Působením v zámoří podle tiskové zprávy pardubického klubu podmiňuje případnou nabídku smlouvy v NHL pro Špačka Winnipeg, který jej draftoval letos ve čtvrtém kole jako 104. hráče v pořadí.



"Michael je naším odchovancem, který dostal mnoho prostoru, aby mohl rozvíjet svůj mimořádný talent. Již v šestnácti letech nastoupil v extralize a také v ní prokázal své kvality. I díky velkému hernímu prostoru v našem A týmu i mládežnických reprezentacích uspěl v obou letošních zámořských draftech," uvedl generální manažer Dynama Ondřej Šebek.

Špaček si v uplynulé sezoně připsal v extralize ve 44 zápasech včetně play off 12 bodů za pět branek a sedm asistencí. Čtyři duely sehrál v nejvyšší soutěži už v předešlém ročníku. "Na jednu stranu nás mrzí, že odchází a nebude v příští sezoně hrát za Dynamo, uvědomujeme si ale, že jej čeká přelomový rok, který může rozhodnout o jeho kariéře v NHL, po které touží každý hokejista," podotkl Šebek.

"Pokud se mu podaří získat smlouvu v NHL, budeme na něj stejně pyšní jako na dalšího odchovance našeho mládežnického systému, jenž dosáhl nejvyšší hokejové mety. Pokud Michaelova mise do NHL nebude úspěšná, zůstává nadále hráčem Dynama Pardubice. U nás má dveře samozřejmě otevřené, věřím, že se jednou vrátí a nabyté zkušenosti využije v našem týmu," dodal Šebek.

Špaček je klubu vděčný, že jej uvolnil. "Umožnil mi odejít a získat tak cenné zkušenosti v zámoří. Tak jako každý hokejista bych si i já jednou rád zahrál v NHL a tento krok mně tuto možnost výrazně přibližuje," řekl Špaček, který v uplynulé sezoně reprezentoval Českou republiku na mistrovství světa dvacítek i osmnáctek.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud