Martin Tomaides
17. srpna 2015 • 09:55

Takhle se pere Sparta! Hokejisté v hromadné rvačce seřezali Mannheim

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Sparty si udělali prodloužený pracovní víkend a od pátku do neděle bojovali v německém Neumarktu na 10. ročníku hokejového Dolomiten Cupu. Pražský tým sice skončil na čtvrtém místě ze čtyř, zanechal ale dobrý dojem a jeho hráči si navíc vyzkoušeli své pěstní dovednosti. V nedělním utkání o třetí místo proti Adleru Mannheim došlo hned v první třetině k hromadné rvačce.



Horko začalo být na ledě paradoxně hned v úvodní části, to došlo k šarvátce obránce Jana Švrčka a útočníka německého týmu Martina Buchwiesera. Ta pořádná mela se ale strhla až ve 14. minutě. To se po strkanicích dostal jako první k pěstní výměně reprezentační útočník Jan Buchtele.

Na něj se vrhl drobnější, nicméně zkušený obránce Danny Richmond. To je jedenatřicetiletý Kanaďan, který před lety dokonce rozdával direkty v NHL v dresu Caroliny nebo Chicaga. Český útočník ale dokázal ustát jeho údery a nakonec sám udeřil a poslal soka k zemi.

VIDEO: Rvačka Mannheimu a Sparty

Ve svém živlu byla hlavně nová metráková akvizice Michal Čajkovský. „Rvačky prvoplánově nevyhledávám, na druhou stranu pokud by to mělo zvednout mužstvo, nebo bude třeba udělat nějakou show pro fanoušky, jsem připravený," řekl obránce minulý týden pro deník Sport.

A show udělal slovenský hokejista výbornou. Nejdříve zametl s obráncem Sinanem Akdagem, který se s ním bít nechtěl, pak srovnal ještě Richmonda, který po bitce s Buchtelem ještě neměl dost. Silnému soupeři nestačil a znovu skončil na zemi.

Poté se hra uklidnila a obě mužstva se více věnovala puku. Mannheim se dostal v utkání do vedení, Sparta ale góly z hokejek Kumstáta a Hlinky skóre v závěru druhé třetiny otočila. Nakonec to ale přece jen byl český tým, který si v turnaji vytáhl černého Petra. Výhru 3:2 po samostatných nájezdech totiž slavil Mannheim.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud