20. srpna 2015 • 11:50

Přátelák juniorů ukončila rvačka. Byl tam brutální faul, zlobil se kouč

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlo o přátelské utkání, pouhá příprava na extraligovou sezonu, ale emoce u toho nechyběly. Duel juniorů mezi Mladou Boleslaví a Hradcem Králové se nedohrál po faulu na východočeského hráče. „Bylo to brutální a bál jsem se, aby se to nepomlátilo,“ vysvětlil hradecký trenér Aleš Krátoška, který odvedl své svěřence předčasně do kabin.



Incident se udál ve třetí třetině, když Mladá Boleslav vedla 2:1. Zápas se začal vyostřovat, navíc se Krátoškovi nelíbily verdikty sudích, převážně posuzování zakázaných uvolnění. A pak přišel nedovolený zákrok Vojtěcha Sedmíka na Davida Malíka, za což domácí útočník vyfasoval dvouminutový trest. Následně se strhla bitka mezi Vojtěchem Němcem a Štěpánem Havránkem – oba dostali pětiminutový trest + do konce utkání.

Takový verdikt se Krátoškovi vůbec nelíbil. „Pokud Sedmík dostane jen dvě minuty, odcházíme!“ křičel na arbitry hradecký trenér Krátoška. A nakonec tak učinil.

O několik minut později své rozhodnutí vysvětlil: „Náš hráč nedržel kotouč a následkem faulu měl rozbitý nos. Rozhodčí to ale ocenil jenom dvěma minutami. Nechci hodnotit jeho práci, o tom si musí udělat každý svůj obrázek, myslíme si ale, že trest měl být vyšší. Rozhodčí to nechtěl pochopit, a tak jsme radši opustili dějiště přátelského zápasu, protože vzplály emoce a nechtěli jsme, aby se stalo to, že bychom se pomlátili navzájem.“

Duel tak skončil v 51. minutě za stavu 2:1 pro Mladou Boleslav. „Zápas jsme chtěli zvládnout, hosté byli hodně stažení v obraně a čekali na střední pásmo. V reakci na to jsme museli trochu změnit hru, což se nám vyplatilo. Chvíli nám to sice trvalo, ale ve druhé třetině jsme se prosadili. Zbytečnými fauly jsme si to následně zkomplikovali a soupeř snížil. Závěr poznamenaly emoce, které vygradovaly až k ukončení zápasu,“ zhodnotil kouč Mladé Boleslavi Boris Žabka.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud