Květoslav Šimek
26. srpna 2015 • 11:12

Mladí Oceláři přivezli dres útočníka Jana Marka do Jaroslavle

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odehráli čtyři špičkové zápasy a uctili památku obětí letecké tragédie hokejistů Jaroslavle. Starší dorostenci Třince za sebou mají pod vedením manažera mládeže Jana Peterka vydařený trip do Běloruska a Ruska. „Jsem na kluky hrdý,“ hlásil po příjezdu Peterek.



Oceláři vyrazili do Běloruska a Ruska vlakem. První zápas hráli v Minsku s Dinamem (5:1), potom se přesunuli do Moskvy na duel s CSKA (3:2 po nájezdech). Poslední dva zápasy hráli v Jaroslavli (2:7 a 4:3 sn), kde Peterek úspěšně působil. S Jaroslavlí získal dva mistrovské tituly (2002 a 2003).

„Myslím, že Rusové od nás takový výkon vůbec nečekali a byli nadšení, jak kluci hráli,“ chválil mladé borce Peterek. „Kromě jedné třetiny proti Jaroslavli, kdy to kluci nejspíš podcenili, protože proti nám nastoupil jen ročník 99, jsme hráli parádní hokej. V odvetě už jsme je přehrávali a hráli pěkný, líbivý hokej.“

Oceláři Třinec vyrazili na trip do Běloruska a Ruska vlakem a autobusemFoto Facebook Oceláři Třinec

V Jaroslavli mladí Oceláři také uctili památku obětí letecké havárie. Za necelé dva týdny to budou čtyři roky (7. září 2011), co se letadlo JAK-42 zřítilo při odletu z Jaroslavle do Minsku k zemi.

Zemřelo 44 lidí (37 členů týmu Lokomotivu, 7 členů posádky). Mezi oběťmi byli i čeští reprezentanti Jan Marek, Karel Rachůnek, Josef Vašíček nebo slovenská legenda Pavol Demitra.

Právě Markův třinecký dres s číslem 15 Oceláři u památníku položili. Jan Marek přišel do Třince v roce 1998 a hrál tam až do roku 2003, kdy přestoupil do Sparty. Pro mladé hráče byla návštěva památníku silným prožitkem.

Podobně i kvalitní zápasy. „Viděli jsme úplně jiný styl hokeje, třeba jak na nás Jaroslavl vletěl první zápas, všichni jsme z toho byli vedle,“ říká útočník Kryštof Stuchlík, který byl na tripu nejlepším střelcem Ocelářů (5 gólů).

Spokojený byl i Jan Peterek. „Máme natočeno spoustu materiálů, ze kterých můžeme čerpat, viděli jsme jejich tréninky. Líbily se nám některé věci, které do naší práce zakomponujeme.“

VÝSLEDKY OCELÁŘŮ

Dinamo Minsk – Třinec 1:5

Branky: 2 Miloš Roman, Kalus, Stuchlík, Kaukič

CSKA Moskva – Třinec 2:3 sn

Branky: 3 Stuchlík

Jaroslavl – Třinec 7:2

Branky: Imrich, Lacka

Jaroslavl - Třinec 3:4 sn

Branky: Radzienciak, Przybyla, Kaukič, Stuchlík

Oceláři Třinec vyrazili na trip do Běloruska a Ruska vlakem a autobusem
Oceláři Třinec vyrazili na trip do Běloruska a Ruska vlakem a autobusem

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud