Květoslav Šimek
6. září 2015 • 20:40

Moravec si zahrál se synem, s Paterou znovu vítali zlatý hattrick

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Definitivně se rozloučil s kariérou a symbolicky předal žezlo. David Moravec (42 let), olympijský vítěz z Nagana a dvojnásobný mistr světa, sehrál s hvězdnými parťáky z Vítkovic a české reprezentace exhibiční duel v Ostrava Aréně (9:9). Na ledě s ním byl i jeho desetiletý syn David. A pozor – junior nasázel víc gólů (3) než slavný táta (2).



„Díky všem, že jste dorazili, moc si toho vážím,“ děkoval dojatý Moravec spoluhráčům i fanouškům. Za slzy se nestyděl. A gólový účet se synem nakonec srovnal v dodatečné „opakovačce“ svého nejslavnějšího momentu. Společně s Pavlem Paterou naživo sehráli gólovou akci z mistrovství světa v Hannoveru (2001), kde právě Moravec vystřelil zlatý hattrick.

David Moravec se s profesionální kariérou rozloučil ve velkém stylu
Video se připravuje ...

Davida Moravce mladšího chválil i spoluhráč Viktor Ujčík. „Je šikovný, ale je mu deset a cesta je před ním hrozně dlouhá. Jen aby vydržel a pokračoval,“ říkal Ujčík, který si exhibici pořádně užil. S Markem Malíkem se dokonce o přestávce zapojili i do ukázkových cvičení vítkovické přípravky. „Konečně je Marek Malík nejrychlejší na ledě,“ pobavil při tom moderátor.

Na Moravcově rozlučce byli mimo jiné olympijští vítězové Pavel Patera, František Kučera, Jaroslav Špaček, Libor Procházka a Roman Čechmánek. Řada světových šampionů, vítkovických legend nebo ruské hvězdy Dmitrij Jerofejev a Alexandr Prokopjev. „A Franta nebude na ledě?“ ptal se Jerofejev i na šéfa vítkovického klubu Františka Černíka.

David Moravec se loučí s aktivní kariérou, roukou si potřásá s Jaroslavem ŠpačkemFoto ČTK

Hokejisté se na ledě bavili. Stejně tak trenéři. „Lumír, čekám od tebe pohyb a energii!“ volal například kouč Ladislav Svozil na jedenapadesátiletého Lumíra Kotalu.

Podobně živo bylo i na české střídačce. „Ty budeš hrát centra? Nebo já?“ domlouvali se chvíli před prvním střídáním David Pospíšil s Jiřím Zelenkou.

Dresy hráčů – vítkovické i reprezentační - půjdou do internetové aukce. Výtěžek věnuje David Moravec na pomoc rozvoj mladých hokejistů. Při rozlučce nezapomněl ani na legendárního trenéra Ivana Hlinku.

Na kostce se objevilo několik vzpomínkových fotografií z Nagana a pod obrázkem s rozjásaným Hlinkou bylo napsáno: „Díky pane Hlinko za možnost reprezentovat!“

Ledendy z Vítkovic – Legendy z reprezentace 9:9

Góly: 3 Smeták, Chlubna, Kotala, Moravec starší, Krayzel, Moravec mladší, Jerofejev – 2 Ujčík, 2 Moravec mladší, Irgl, Kučera, Moravec starší, Zelenka, Pospíšil.

Vítkovice: Trvaj – Flašar, Tomášek, Jerofejev, Černošek, Philipp, Kysela – Fabián, Kotala, Kotásek, Krayzel, Smeták, Folta, Prokopjev, Chlubna, Moravec mladší, Moravec starší. Trenér: Ladislav Svozil.

Reprezentace: Čechmánek – Špaček, Kučera, F. Kaberle, L. Procházka, Vykoukal, Malík – Ujčík, Zelenka, Irgl, Varaďa, Peterek, Patera, D. Pospíšil, Moravec mladší, Moravec starší. Trenéři: František Černík a Vladimír Vůjtek.

Naganský hrdina se rozloučil ve velkém stylu
Naganský hrdina se rozloučil ve velkém stylu

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud