9. listopadu 2015 • 19:56

Vzpoura za kouče! Hráči zahodili dresy, přidal se i majitelův syn

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Taková vlna solidarity a loajality je v kolektivním sportu nevídaná. Obzvlášť v mládežnickém hokeji. Vlastník klubu Flint Firebirds z OHL, přední kanadské juniorské soutěže, odvolal trenéry, jeho rozhodnutí se však nelíbilo všem hráčům (mezi nimiž byl i Čech Matyáš Kantner), kteří odevzdali dresy a odešli ze sídla klubu. A to nejlepší: včetně syna majitele. Protest byl nakonec úspěšný a vedení klubu vrátilo kouče k týmu.



Majitel Flintu Rolf Nilsen odvolal realizační tým, včetně českého asistenta trenéra Petra Jonáka, po vítězství v prodloužení nad Oshawou Generals.

Nováček soutěže se však pohybuje na předposledním místě konference. Podle zámořských médií ale postavení v tabulce nebylo hlavním důvodem pro odvolání trenérského štábu…

Ta přinesla informaci, že se Nilsenovi nelíbilo vytížení jeho syna, který je rovněž hráčem týmu. Ze sedmnácti zápasů nastoupil jen pětkrát, a proto prý vlastník Firebirds trenéry odvolal.

Kouč Jonák: ledová plocha to je jeho domov. Kouč Jonák: ledová plocha to je jeho domov.Foto Pavel Mazáč (Sport)

To se však hráčům nelíbilo, a tak protestovali proti rozhodnutí šéfa klubu. Navštívili jeho kancelář, na zem hodili dresy a opustili stadion. Včetně mladého Nilsena.

„Nikdy jsem nepotkal trenéra, který by dokázal tak motivovat tým a měl o něj takový zájem jako Gruden (hlavní kouč),“ sdělil mluvčí klubu Dominic Hennig.

Jinak klub o situaci mlčí. Na webových stránkách není ani zmínka o odvolání realizačního týmu ani o jeho návratu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud