29. listopadu 2015 • 22:48

Jágr narazil na českou ZEĎ. Skvělý Mrázek přerušil sérii legendy

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Sport Magazín a otevřená zpověď fotbalisty Martina Fenina
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brankář Detroitu Petr Mrázek potvrdil v duelu s Floridou úžasnou formu. Mladý gólman, který se v této sezoně v brance pravidelně střídá s Jimmym Howardem, pochytal Jágrovi a spol. 30 střel a legendě přerušil bodovou sérii. Nejproduktivnější hráč hostů totiž do tohoto duelu zapsal alespoň bod v pěti zápasech v řadě. To mu sice skvělý Mrázek nedovolil, přesto nakonec Florida vyhrála 2:1 po prodloužení.



Jaromír Jágr se vrátil do sestavy Panthers, odehrál 15 minut, na Mrázka vyslal jednu střelu, ale poprvé po pěti zápasech nebodoval. Třiačtyřicetiletý útočník, nejproduktivnější hráč Floridy, odstoupil z pátečního duelu s New York Islanders v 49. minutě.

Detroit dlouho vedl po velké chybě Jágrova spoluhráče z útoku Aleksandera Barkova. Mladý Fin poslal v 28. minutě při rozehrávce ve vlastním obranném pásmu puk přímo na hokejku rozjetého Dylana Larkina a ten sólo proti Robertu Luongovi v brance hostů s přehledem proměnil přesnou střelou k tyči.

VIDEO: Podívejte se na sestřih zápasu Floridy s Detroitem

Mrázek, na nějž v zápase mířilo 32 střel, měl blízko k druhému čistému kontu v této sezoně. Kapituloval až pět minut před koncem třetí třetiny, kdy se puk do jeho sítě odrazil od Reillyho Smithe.

V úvodu prodloužení se pak floridská trojice včetně Jágra ubránila a po vystřídání a rychlém brejku rozhodl zápas svým druhým gólem v ročníku Campbell.

Detroit hrál prodloužení počtvrté za sebou. Dvakrát si v něm připsal bod navíc, ale doma proti Bostonu ani tentokrát proti Floridě neuspěl.

Detroit - Florida 1:2 v prodl. (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 28. Larkin - 55. Smith, 62. Campbell. Petr Mrázek odchytal za Detroit celý zápas, z 32 střel inkasoval 2 góly a úspěšnost zásahů měl 93,8 procenta.
Střely na branku: 29:32. Diváci: 20.027.  Hvězdy zápasu: 1. Smith (Florida), 2. Larkin (Detroit), 3. Ekblad (Florida).

Florida si s Detroitem připsala důležité dva body
Florida si s Detroitem připsala důležité dva body

MATCH OVERVIEW LEGACY
29. 11. • 20:00
Detroit Red Wings
Detroit Red Wings
1:2
ONLINE
29. listopadu
20:00
Florida Panthers
Florida Panthers
Góly

Domácí: 27:02. Larkin

Hosté: 54:38. Smith, 61:20. Campbell

Sestavy

Domácí: Mrázek (Howard) – Green, Kronwall "A", Ericsson, DeKeyser, Marčenko, Kindl – Larkin, Zetterberg "C", Abdelkader – Jurčo, Dacjuk "A", Richards – Nyquist, Sheahan, Tatar – Helm, Glendening, Miller

Hosté: Luongo (Montoya) – Ekblad, Campbell, Mitchell "C", Gudbranson, Olsen, Kampfer – Jágr, Barkov, Pirri – Huberdeau, Bjugstad, Jokinen "A" – Smith, Trocheck, Shaw – Brickley, MacKenzie "A", Howden

Rozhodčí

McCauley, Mclsaac – Kovachik, MacPherson

Stadion

Joe Louis Arena, Detroit

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud