20. září 2007 • 00:00

Start se Hlinkovi povedl

Autor: Sport
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První příprava a hned dvě gólové přihrávky v pondělním zápasu proti Phoenixu. Start se v zámoří Jaroslavu Hlinkovi povedl a navíc uspěl se svojí technickou hrou.



První příprava a hned dvě gólové přihrávky v pondělním zápasu proti Phoenixu. Start se v zámoří Jaroslavu Hlinkovi povedl a navíc uspěl se svojí technickou hrou, díky které v minulé sezoně bodoval i v extralize. "Doufám, že to bude fungovat dál a nebudu se muset předělávat," říká třicetiletý nováček v týmu Colorada. Jeho asistence se vešly do dvou minut na začátku druhé třetiny. A obě měly na brankách pořádný podíl. Při přesilovce pět na tři nejprve našel před brankou Slováka Svatoše, který zakončil pod horní tyčku. Při druhé brance Hlinka parádně vyřešil situaci dva na dva. "Šli jsme s Paulem Stastnym a já jsem to vzal na prostředek. Vyrazili na mě oba beci. Jen jsem mu to přihrál, aby jel sám na branku a dal gól," líčí útočník.


Takže zatím musíte být se sebou spokojený. "Musím říct, že zatím dobrý. Ale je to jen jeden zápas. Uvidíme." Už jste se někomu pochlubil? Třeba tchánovi Františku Výbornému, který by vás určitě rád viděl zpátky ve Spartě? "Na chlubení to ještě vůbec není. Kdyby se mi náhodou povedla příprava, udělal bych tým a začal hrát NHL, je důvod k nějaké částečné spokojenosti. Ale zatím je brzo." Na stránkách Colorada se hned po zápase objevila vaše velká fotka. Už jste to viděl? "Ne. (úsměv) A ani se na to dívat nebudu. Moc na to nejsem." Při nahrávkách jste uspěl se svým technickým stylem. To je pro vás dobrá zpráva, ne? "V zápase to docela šlo. Doufám, že to bude fungovat a dál budu moci hrát hru, na kterou jsem zvyklý, a nebudu se muset předělávat. Když už jsem sem přijel, věřím, že se tady prosadím. Evropských hráčů je tu spousta a styly už jsou tu namíchané." Trenér Quenneville vám nenaznačoval, že od vás čeká něco jiného, než na co jste zvyklý? "Nikdo mi neříkal, že se budu muset změnit. Naopak. Když trenér ke všem mluvil, říkal, ať každý hraje, na co je zvyklý, že proto jsme tady." Oba góly navíc byly výsledkem spolupráce evropských hráčů... "Byly a třeba to týmu něco přinese. Paul Stastny je sice Američan, ale hraje hodně evropsky. Je hodně šikovnej a spíš je mu bližší ten náš styl." Jak se spolu bavíte? "Při zápase jsme se domlouvali anglicko-slovensky. Když mu ale řeknu něco česky, tak všemu docela rozumí. A slovensky mluví docela dobře." Mluvíte jen o hokeji? "Nejen. Bavíme se třeba o fotbale, o anglické lize, kterou máme oba rádi." Máte za sebou už tři zahraniční angažmá. Přesto, překvapilo vás něčím zámoří? "Je to určitě jiné než v Evropě. Když přijedu do Evropy, mám všechno připravené. Tady si musím všechno zařizovat sám. I když teď o mě vlastně pečuje Milan Hejduk, u kterého zatím bydlím, takže se o sebe moc nestarám. (úsměv) V tomhle to mám hodně ulehčený. Kdybych tu byl sám, bylo by to pro mne hodně těžký. Ať už po hokejové stránce, nebo ohledně zařizování věcí." Jak vám to s Hejdukem klape? "Přichystal mi tady takovej malej pokoj. Jsme tu zatím sami, rodiny přijedou za deset dní, takže zatím dobrý." Co spolu v Denveru podnikáte? "Něco mi tu už ukázal. Máme tady jeden docela oblíbenej sportbar. Chodíme tam na jídlo a koukáme u toho v televizi na sport a taky na hezký servírky. (úsměv) To si dělám samozřejmě srandu. Ale musím říct, že jsme dost na zimáku, takže není zase tolik volného času a spíš se věnujeme odpočinku. Chodíme ven akorát na to jídlo a nemáme moc chuť běhat po památkách." A nějakého jiného parťáka v kabině ještě nemáte? "Nejvíc to táhnu s Milanem. Zatím se nedá říct, že bych tady našel jednoho kamaráda. Musím říct, že moje angličtina ještě není na takové úrovni, abych přišel do kabiny a začal se s někým vybavovat. Snažím se do toho pozvolna dostat. Skoro všemu rozumím, ale tolik nemluvím. Na kamarády teď není moc prostor, ale když udělám tým, půjde to lehce."
Hlinka v první přípravě Body: ........................................... 2 (0+2) Střely: .................................................... 3 Vhazování: ........................... 2:2 (50%) Trestné minuty: ................................... 0 Čas na ledě: ................................. 19:30

Témata: 


Články odjinud


Články odjinud