8. prosince 2015 • 15:53

Tři Češi končí v zahraničí, Petružálek rozvázal smlouvu ve Švédsku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tři čeští hokejisté ukončili zahraniční angažmá. Útočník Jakub Petružálek už nebude hrát za švédské Örebro. Obránce Tomáš Mojžíš odchází z finského TPS Turku a gólman Filip Novotný stopnul účinkování v ruské KHL v dresu Novokuzněcku.



Třicetiletý reprezentant, který v minulé sezoně pomohl extraligovému Litvínovu k zisku mistrovského titulu, se s klubem dohodl na předčasném ukončení smlouvy. Svoji budoucnost momentálně řeší a je prakticky jisté, že bude i nadále hrát v zahraničí.

"K ukončení smlouvy došlo po vzájemné dohodě," řekl ČTK hráčův zástupce Michal Leimberger ze společnost Global Management Group. "Jakubovi se ve Švédsku nedařilo jako na jaře a jak by si přál. A ani nedostal tolik prostoru na ledě," uvedl.

Petružálek odehrál za aktuálně devátý tým švédské ligy 14 zápasů, ve kterých vstřelil čtyři branky. V poslední době ze zdravotních důvodů nehrál.

O jeho další angažmá by se mělo rozhodnout v příštích dnech. "Nějaké varianty se rýsují a teď v reprezentační přestávce je rozpracujeme," uvedl Leimberger.

Přestože Litvínov by s největší pravděpodobností měl zájem o Petružálkův návrat, hráč zřejmě zamíří do Kontinentální ligy, kde se mu v minulosti dařilo. V KHL oblékal dres Chabarovsku, Dynama Moskva, Kazaně a Jekatěrinburgu.

Mojžíš končí ve finském TPS Turku

Mistr světa z roku 2010 Tomáš Mojžíš se podle klubového webu TPS Turku dohodl s šestým týmem finské ligy na předčasném rozvázání smlouvy. Třiatřicetiletý bek odehrál za TPS v této sezoně 21 zápasů, ve kterých vstřelil gól a přidal asistenci.

Do Turku se Mojžíš vrátil v minulé sezoně z Pardubic, momentálně by ale měl být ze zdravotních důvodů mimo hru.

Novotný přerušil angažmá v Rusku

Brankář Filip Novotný předčasně končí angažmá v ruském Novokuzněcku. Bývalý gólman pražské Sparty se dohodl s účastníkem Kontinentální ligy na ukončení smlouvy a nyní si hledá jiné angažmá. Pravděpodobně bude opět působit v zahraničí.

Čtyřiadvacetiletý brankář odešel do Metallurgu v létě, v Novokuzněcku však moc šancí nedostal. Zasáhl jen do čtyř zápasů a v součtu odchytal 113 minut s nepříliš kvalitními statistikami.

Hráčův zástupce František Tausch na webu hokej.cz uvedl, že pro Novotného bude lepší, když odejde do jiného klubu a bude pravidelně chytat. "Je nadále hráčem Sparty, kde působil v loňské sezoně. S klubem přerušil smlouvu, nyní budeme společně hledat variantu dalšího angažmá," doplnil Tausch.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud