9. února 2016 • 16:04

Vůjtek: Přijet s národním týmem do rodného města? To je příjemné

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do rodné Ostravy už přijel se slovenskou reprezentací. Teď i s českou. Vladimír Vůjtek dnes po poledni zahájil v Ostravar Areně přípravu národního týmu na dva zápasy Euro Hockey Tour s Ruskem. Ve čtvrtek hrají Češi v Třinci (18.30), v sobotu v Ostravě (13.30). Oba duely byly během chvíle vyprodány.



Vůjtek přišel do útrob vítkovické haly půl hodiny před čtrnáctou hodinou. S úsměvem, kufříkem a sakem přehozeným přes ruku. S krátkým proslovem k hráčům musel chvíli počkat, protože vlak z Bratislavy, ve kterém seděli nominovaní Tomáš Kundrátek a Lukáš Kašpar, měl zpoždění.

Jak Vůjtek návrat „domů“ prožívá? „Vždycky je to příjemné. Já jsem si tady vlastně odbyl premiéru se Slovenskem na mistrovství světa, ale se svojím národním mužstvem je to o to příjemnější.“ Že bude rychle vyprodáno, to předpokládal. V Třinci a Ostravě se národní tým roky neukázal. „Když je plný stadion, atmosféra je tady skvělá. Fanoušci mohou pomoct, ale ti hráči si to musí uhrát sami.“

Vladimír Vůjtek připravuje národní na MS světa
Video se připravuje ...

Národní tým bude trénovat v Ostravě, do Třince vyrazí až přímo na zápas. Kromě omluveného brankáře Alexandera Saláka dorazili všichni nominovaní. Vůjtek potvrdil, že v Třinci bude chytat Dominik Furch. Jestli si pak zachytá Matěj Machovský nebo Libor Kašík, to teprve budou trenéři řešit. „První zápas bude chytat Furch, a co bude potom, to se rozhodneme po prvním zápase. Všichni tři tady budou celou dobu,“ dodal Vůjtek.

 

MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI 2016

 

STADIONY A MĚSTA PRO MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI 2016

 

HISTORIE MISTROVSTVÍ SVĚTA V LEDNÍM HOKEJI

.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud