14. února 2016 • 20:34

Vše nej, Jardo! Špunti z Hvězdy zválcovali turnaj pro Jágra k narozeninám

Autor: jp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyrazili do Itálie a měli jasnou jednoduchou motivaci. Malí kluci, ročníky narození 2007 z hokejové Hvězdy Praha, převálcovali své vrstevníky na mezinárodním turnaji v Bolzanu. Na krk si pověsili zlaté medaile a poslali vzkaz na Floridu: „Všechno nejlepší, Jardo!“ vytasili se dokonce s transparentem k Jágrovým 44. narozeninám, které slaví 15. února.



To byla rychta, co museli slíznout soupeři. Dokonce prý chlapcům z Hvězdy po prvním zápase organizátoři kontrolovali registračky, jestli jim náhodou není víc… Není.

Tohle úvodní utkání vyhrála Hvězda drtivých 11:0 nad německým Neumarktem. Pak 5:0, 4:1, 8:0, 9:0, jen s italskou Cortinou ztratili ve skupině B body po remíze 1:1. Přesto suverénně postoupili do finále, v němž spláchli rakouský Graz 4:0 a poprvé tradiční turnaj v Bolzanu, na němž třeba minulý rok skončili třetí, dotáhli do radostného konce.

A mohlo dojít na vytoužené „zlaté“ přání pro Jaromíra Jágra. Ten 15. února slaví 44. narozeniny, což by člověk podle jeho výkonů v NHL nikdy nemohl říct. Osmiletí chlapci z Hvězdy s medailemi na krku a pohárem pak rozvinuli transparent „Všechno nejlepší, Jardo“.

„Hlavně štěstí, zdraví, a ať mu to takhle jde dál,“ posílají vzkaz svěřenci Michaela Grimma do zámoří z Bolzana, kde Jaromír Jágr odehrál při výluce NHL v sezoně 1994/1995 šest zápasů. 

Výsledky Hvězdy na turnaji

Hvězda-Juniorteam Auer/Neumarkt 11:0

Hvězda-Assiago 1935 5:1

Hvězda-Rittner Buam 4:0

Hvězda-Hockey Academy 8:0

Hvězda-SV Kaltern Eishockey 9:0

Hvězda-SG Cortina 1:1

Finále

Hvězda-SUD Graz 99ers 4:0

Tým Hvězdy Praha, ročníky narození 2007

Timothy Zháňal, Adam Richter, René Krytinář, Thomas Černý, Jakub Kulich, Filip Houdek, Ernest Ivaněnko, Marek Štefík, Matěj Doležel, Yurij Starikov, Štěpán Houdek, Daniel Kločurek, Jonáš Imlauf, Adam Pořízek. Trenér Michael Grim.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud