10. května 2016 • 09:45

Přesun Vsetína na Slovensko je blíž. Kluby souhlasí, jedná se o licenci

Autor: koš, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přesun hokejového Vsetína z české druhé ligy do slovenské extraligy je zase o chlup blíž. Tamní kluby se vyjádřily, že by jim účast šestinásobného českého mistra nevadila. „Teď o tom rozhodne výkonný výbor,“ uvedl vsetínský jednatel Daniel Tobola.



Vsetín v devadesátých letech vládl českému hokeji a získal rekordních šest titulů, v novém tisíciletí ale přišly trable hlavního mecenáše Romana Zubíka a pomalý ústup ze slávy, v roce 2007 byl valašský klub vyloučen z extraligy. Po jedné sezoně bez hokeje se do Vsetína vrátila alespoň druhá liga. A ta už je týmu se slavnou historií málo.

Závan zlatých časů! Vsetín vyprodal zimák na druhou ligu,
Video se připravuje ...

Když se opět nepodařilo postoupit do české první ligy, začalo vedení klubu realizovat "plán B". "Vsetín je hokejové město a slovenská extraliga je nejvyšší soutěž dané země. Jsou v ní atraktivní soupeři," vysvětloval Tobola nápad přesunout se na Slovensko.

Celek z Lapače hodlá odkoupit licenci od Piešťan, musí však sehnat potřebné peníze. „Je to pořád padesát na padesát,“ usoudil Tobola. „Nechceme do toho jít kvůli dvouměsíční slávě a za půl roku zkrachovat,“ dodal. Jasno bude do konce května, samotný klub míní vyřešit financování do konce týdne.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud