18. června 2016 • 10:25

Setkání se šejdířským agentem? Syn není Jágr, ale byla to pro něj rána

Autor: pab, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stačí chybný krok a mohou z toho být zkažené iluze a poničená kariéra mladého sportovce. Pochybní agenti, kteří z rodičů dorůstajících hokejistů vylákají peníze na sportovní scéně fungují a obětí jednoho takového se stala i ratolest Petra Morávka. "Syn není Jarda Jágr, ale je pracovitý a všechno si vydřel. Doufal jsem, že z toho něco bude," lamentoval otec.



Morávek se k šejdíři mezi agenty dostal skrze známosti mezi vysloužilými hokejisty. Ti mu doporučili agenta jako téměř jedinou možnou cestu, pokud má syn v úmyslu odejít do ciziny. A přesně tak si to přál. "Věděli o Formánkovi, že prý není významný agent, ale ti velcí, že se nebudou ani bavit. On pak mladého vzal na zkoušku do Nymburka a rovnou řekl, kolik to bude stát a na co peníze půjdou," vzpomínal Morávek.

Následoval podpis smlouvy a jasná ukázka toho, kam a na co přesně peníze půjdou. Vše vypadalo věrohodně, ale po komunikaci s právníkem se objevily trhliny, smlouva se mu totiž nelíbila. "Proto jsem si v ní nechal garantovat, že kluk dostane v Rusku kontrakt. Formánek podepsal, ale stejně to nedodržel," zlobil se Morávek.

"Syn a další kluci začali trénovat s ruským Orenburgem v Karlových Varech. Odlet se neustále oddaloval. V půlce srpna jedna maminka vlítla na Formánka, jela za ním až do České Lípy. Zaplatil letenky a kluci odcestovali," vykládal dál.

V Rusku pak chlapci zůstali čtyři měsíce, ale pouze trénovali. Neměli kontrakty. A tak nastalo nevyhnutelné, po nějaké době přestali hráče v klubu podporovat a jasně jim dali najevo, že buď si začnou všechno platit, nebo poletí domů. Formánek prý uhradil jen část nákladů.

"Sám jsem nedůvěřivý, netuším, kolik rodičů Formánek napálil. Ale jsme jedni z mála, kteří měli syna aspoň v tom Orenburgu. Pro ty kluky je to rána. Lidi jako Formánek jim dají závěrečnou mordu. Syn se pak dostal do Ameriky, klaplo to perfektně. Tam to taky stojí peníze, ale víte za co. Po čtyřech měsících mi však syn řekl, ať už nic neplatím. Rozřezal hokejku a skončil."

Setkání se falešným agentem je nepříjemné
Setkání se falešným agentem je nepříjemné

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud