20. června 2016 • 12:55

Voráčkova nadace bojuje proti zákeřné nemoci. Hokejky v kopačkách bavily

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lépe to vyjít ani nemohlo. Řada známých sportovních tváří, stovky diváků se sešli o víkendu ve Velkých Pavlovicích na charitativní akci Brenna Cup 2016 aneb „Hokejky v kopačkách“. Tu premiérově pořádal český hokejista Jakub Voráček se svojí setrou Petrou, které před třemi lety byla diagnostikována roztroušená skleróza. Tuto zákeřnou nemoc pomáhá nadace slavného hokejisty léčit. Na akci se povedlo  vybrat neuvěřitelných 958 tisíc korun.



Při letním počasí bavil diváky fotbalový turnaj čtyř celků. Hvězdy NHL, hráči Komety Brno, medailový výběr české reprezentace ČR do 18 let z roku 2006 a místní TJ Slavoj Velké Pavlovice. Fanoušci na hřišti mohli spatřit pořadatele akce Jakuba Voráčka a jeho kladenské kamarády Ondřeje Pavelce , Radka Smoleňáka, Michaela Frolíka , Jiřího Tlustého a řadu dalších současných či bývalých hokejistů.

Sestavu výběru nadace Jakuba Voráčka navíc vyztužili bývalý čeští fotbaloví reprezentanti Tomáš Ujfaluši a Jiří Jarošík. Jejich přítomnost na hřišti byla hodně znát, a tak tým útočníka Philadelphie měl herně navrch. „Pořadatel musí vždycky vyhrát,“ smáli se Voráčkovi spoluhráči. Ti však nakonec ve finále turnaje nestačili na výběr domácí Komety.

Hokejisté v kopačkách pomohli dobré věci
Video se připravuje ...

Zhruba 1500 diváků, kteří na akci dorazili, podpořili zakoupením vstupenky a předmětů s „Klukem Pukem“ nadaci mladého útočníka. „Hrozně ráda bych poděkovala organizátorovi akce Martinu Pešoutovi, svému týmu a hlavně všem divákům. Moc děkuju celé Moravě. Doufám, že se sem za rok znovu podíváme,“ věřila dojatá sestra slavného hokejisty Petra Klausová.

Sportovci všeho druhu, kteří se o víkendu ve Velkých Pavlovicích sešli, pak obdarovali fanoušky podpisy a fotografiemi. V závěru večera se losovala tombola o hodnotné ceny z Voráčkovy nadace, hokejové dresy, dokonce i letecký zájezd k moři.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud