22. června 2016 • 18:05

Hokejisté soupeřili o titul v golfu, Duda vytáhl černé podkolenky

Autor: mir
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Radek Duda v elegantních podkolenkách, Jaroslav Špaček rozmrzelý výkony fotbalistů, Roman Čechmánek s poklidným výrazem ve tváři, vedle nich další desítky známých hokejistů.



Když se bývalí (ti především) i současní elitní čeští hokejisté sejdou v resortu na Kunětické hoře na greenu, je jasné, o co jde. O další ročník republikového šampionátu hokejistů v golfu. Čtvrtý díl charitativního podniku ovládl Jiří Látal, někdejší obránce Philadelphia Flyers.

Golf, který pomáhá. Takové je motto neoficiálního mistrovství, které se stalo pevnou součástí kalendáře českých hokejistů a jehož partnerem je deník Sport a iSport.cz. V tradiční destinaci nedaleko Pardubic vítěz Hokej Charity Golf Cupu se 78 ranami překonal rekord Vladimíra Škody z premiérového turnaje z roku 2013.

Jako každý rok putuje výtěžek z akce tělesně postiženému hokejistovi. Po Tomáši Zelenkovi, Romanu Bernatovi a Jaroslavu Otevřelovi včera převzal šek na 100 tisíc korun Jan Pavlů, jenž před devíti roky při zápase 2. ligy mezi týmy Vrchlabí a Valašského Meziříčí utrpěl zranění páteře a zůstal ochrnutý od pasu dolů.

Podmínkou startu charitativního mistrovství hokejistů je 50 odehraných zápasů v jedné z elitních soutěží od NHL až po slovenskou extraligu. „Je skvělé, že jsme se tu po roce opět sešli a v mnoha případech viděli i vynikající výkony. O ty ovšem samozřejmě tolik nešlo, v prvé řadě je důležité, že jsme mohli pomoci dobré věci,“ prohlásil Jiří Vykoukal, organizátor turnaje, který probíhá pod záštitou hráčské asociace CAIHP.

POŘADÍ NEJLEPŠÍCH
1. Jiří Látal, 2. David Havíř a Petr Kořínek, 4. Václav Kočí, 5. Vladimír Škoda, 6. Jiří Vykoukal, 7. Petr Macholda, 8. Václav Eiselt, 9. Petr Macek, 10. Jaroslav Špaček.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud