21. července 2016 • 18:27

Rval se za Lva, teď obránce O´Byrne končí kariéru a jde studovat

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo fandil Lvu Praha, ten ho nemohl přehlédnout. Kanadský obránce Ryan O´Byrne byl nepostradatelnou součástí týmu v sezoně, kdy mužstvo došlo až do finále a bylo jediný zápas od zisku Gagarinova poháru. Teď ale dvaatřicetiletý bek mění svůj životní směr, s hokejem se po sezoně ve švédském HV 71 rozhodl skončit a místo toho jde studovat.



Rodák z Britské Kolumbie byl ještě před pár lety tradičním produktem kanadské hokejové školy. Téměř dva metry, k tomu více než sto kilogramů svalů a když spadly na led rukavice, tenhle ranař u toho nechyběl. Však si také ozkoušel zámořskou NHL.

Tam v barvách Montrealu, Colorada a Toronta naskočil do více než 300 utkání a připsal si pět branek a 39 bodů. Pro ročník 2013/14 jeho služby získal ambiciózní Lev Praha, kterému O´Byrne přispěl devíti body v základní části a dalšími šesti v úspěšném vyřazovacím tažení. V něm přidal i 60 trestných minut, nejvíce ze všech.

VIDEO: Takhle se O´Byrne popral ve finále KHL

Následovaly štace ve švýcarském Ambri a švédském HV 71 a teď trochu překvapivý konec. "Chci poděkovat hlavně své rodině, která mě podporovala už odmalička a vždycky za mnou ve všem stála," napsal si na Twitter obránce, který si mezi dospělými odkroutil celkem deset sezon.

Kromě stříbra se Lvem se mezi jeho největší hokejový úspěch určitě může zařadit zisk Calder Cupu s týmem Hamilton Bulldogs, za který hrál během ročníku 2006/07 než poprvé naskočil do NHL v barvách Montrealu.

Další životní cestu už si O´Byrne nalinkoval a některé možná překvapí. Vztahuje se ke Cornell University v americkém městě Ithaca, kde hokejista tři roky hrál před přesunem do AHL. "Tam teď mířím, dokončit si vzdělání," sdělil.

Jak vypadá život hvězdy v KHL? Strávili jsme den se Lvem O´Byrnem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud