22. července 2016 • 19:25

Sparťanský smolař se vrací téměř po roce: Bolí to, přiznává

Autor: ryp, pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počítalo se s ním, že bude gólmanskou jedničkou na posledním mistrovství světa do 18 let. Mohl myslet i na slušné umístění při draftu NHL. Nakonec nic z toho nedopadlo. Průlomová sezona? Ani nápad. Jak kdyby na něj bagrista vyklopil lžíci smůly. Z Adama Brízgaly, hvězdičky Sparty, se stal marod na plný úvazek. Mimo byl téměř celý minulý ročník kvůli zraněnému kolenu.



Teď se drápe zpátky. „Skoro po roce nečinnosti se do toho zase musím dostat. Jde to, i když po malých krůčcích,“ komentuje svůj návrat do formy.

Ani on nechyběl na kempu mladých brankářů v Třemošné. „Na minulou sezonu jsem se docela těšil, hlavně, když mi vyšel Hlinkův memoriál. Říkal jsem si, jak budeme mít skvělý šampionát osmnáctek, a hodně mě mrzelo, když jsem se zranil. Říkal jsem si: O. K., uzdravím se, půjdu zase do toho. Ale jak se to táhlo celý rok, bylo to hodně těžké,“ popisuje mladý brankář mizerné období.

Teď dře hlavně na fyzičce: „Musím makat každý den, bolí to. Po čtyřech dnech na ledě v Třemošné je hodně znát, že doháním kondici.“

Pro příští ročník má domluvené angažmá v USHL. „Říká se, že za mořem mají lepší zázemí, výborné trenéry a je to hlavně velká zkušenost. A když mám tu šanci, proč jí nevyužít,“ vysvětluje, proč kývl na odchod do Ameriky.

Přitom kdyby byl v minulé sezoně fit, možná by zůstal doma. Mluvilo se o tom, že ho Sparta chtěla během sezony vidět v extralize. „Je to pravda, říkalo se to, taky jsem počítal, že bych dostal nějakou šanci, nebo si zachytal aspoň v první lize. Ale když jsem měl možnost jít do Ameriky, hráči většinou moc neotálejí a jdou. Rád bych chytal za áčko Sparty, ale teď je to takhle.“

Teď má před sebou vizi, že zkusí dohnat, co za poslední rok zameškal. Když se v americké juniorce ukáže, klidně může jít na draft příště. „Taky s tím počítám. Byl jsem draftovaný jen do USHL a pokud mi sezona vyjde, mohl by si mě všimnout i nějaký klub z NHL,“ hlásí mladý brankář.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud