Martin Tomaides
22. července 2016 • 17:19

Hertl o fotbale: Vyrazil na výhru Slavie, v zámoří viděl Gerrarda

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

To bylo ve čtvrtek v Edenu slávy. Fotbalová Slavia porazila Levadii Tallinn 2:0 a postoupila do 3. předkola Evropské ligy. Zápas na stadionu sledovalo téměř 15 diváků a mezi nimi seděl i český hokejový reprezentant Tomáš Hertl, který kdysi červenobílé barvy hájil v extralize a svým původem se rozhodně netají. "Naskytla se mi šance, tak jsem se šel podívat a moc jsem si to užil," řekl útočník San Jose Sharks.



Už tři sezony v NHL má za sebou Tomáš Hertl , stihl oslnit čtyřgólovým večerem či účastí ve finále Stanley Cupu. Ještě než se na své zámořské dobrodružství vydal, válel ale za pražskou Slavii a k tomuto klubu má vztah odmalička. Kdo měl štěstí, mohl ho včera na fotbalové řeži potkat a Hertl byl tradičně dobře naložený.

"V hledišti byla výborná atmosféra a mohl jsem si zavzpomínat na časy, kdy jsem za Slavii hrál. Pokřiky co jsou na fotbale, byly u nás na hokeji občas vlastně stejné," přiznává dvaadvacetiletý hokejista.

2:0! Choreografie v Edenu se nakonec naplnila
2:0! Choreografie v Edenu se nakonec naplnila

Hertl k tradičnímu týmu tíhl odmalička, navštěvoval slávistickou školu, kde potkával nejen budoucí hokejisty, ale také fotbalisty Slavie. Do Edenu se chodívali na fotbal dívat jeho strýc i dědeček. Cestu měl tedy jasně načrtnout a netrvalo dlouho a i on sám se objevil v hledišti fotbalového stadionu a fandil.

"Nejvíc mě bavilo chodit na derby, dva narvané kotle, vždycky to bylo hodně vyhecované," vzpomíná na zápasy, které navštěvoval s bratrem Jaroslavem.

Už tehdy bylo jasné, že se v něm probudilo fotbalové srdce, Když může, rád se na kvalitní souboj podívá a nezahálí ani v Kalifornii, kde tráví velkou část ročníku. Kopaná ho prostě baví.

"Před rokem jsme se s klukama byli podívat na našem San Jose proti LA Galaxy, kde byl například Steven Gerrard. Můj sen je vidět například El Clásico, nebo Premier League. Sehnat lístky by se dalo, ale skloubit všechno časově je těžké," povzdechl si.

A tak si místo toho ve dnech volna užívá svou další letní kratochvíli, sledování cyklistické Tour de France. Ale jen tak po očku, sedět hodiny u televize, to pro něj není. I když pokud je v akci nějaký český sportovec...

"Tak sleduju všechno," smál se.

Gól Slavie na 1:0 proti Lavadii Tallinn. Střílel Škoda, přihrál mu Van Kessel
Video se připravuje ...

Van Kessel se prosadil i sám a Slavia vede 2:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud