2. srpna 2016 • 17:19

Návrat do minulosti. Sparta se Slovanem připomenou federální derby

Autor: kal
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako za starých časů. V rámci přípravy se ve středu od 17.00 na ledě pražské Tipsport Areny střetnou sparťané s mužstvem z Bratislavy. Oba týmy si tak zavzpomínají na vyhrocené hokejové bitvy z dob Československa. Slovenský klub hrající KHL má za sebou již dvě přípravná utkání. Pro Pražany bude duel se Slovanem prvním ostrým testem na nadcházející ročník. U trenéra Jiřího Kalouse se jedná o premiérový zápas na střídačce Sparty.



Příprava na sezonu 2016/17 se právě nachází ve své finální fázi, která je ve znamení testovacích utkání. Extraligové týmy se mohou pochlubit zajímavými soupeři. Česko se totiž v posledních letech stalo oblíbenou destinací pro kluby z KHL.

Avangard Omsk se po roce představil v Chomutově. S Plzní zase změřil síly Avtomobilist Jekatěrinburg. Atraktivní podívanou může ve středu nabídnout i Sparta, která svůj první přípravný zápas sehraje se Slovanem Bratislava.

Tým, který vede český kouč Miloš Říha, odehrál v přípravě už dva zápasy. V obou případech si se soupeřem dokázal poradit a to stejným výsledkem 3:2. Nejdříve porazil svého soupeře z KHL Torpedo Nižnij Novgorod. Poté Slovan zavítal do Zlína, kde se také nakonec mohl radovat z vítězství.

Hokejisté Sparty poprvé trénovali na ledě
Video se připravuje ...

Nyní bratislavský klub, který posílil například kanadský střelec Jonathan Cheechoo či český útočník Radek Smoleňák, míří do Prahy. Naše hlavní město si tak připomene tehdejší federální derby, ve kterém nikdy nechyběla bouřlivá atmosféra.

Sparťané si v tomto zápase poprvé vyzkouší herní tempo. Je to navíc debut pro trenéra Jiřího Kalouse a hokejisty, kteří v létě přišli do Sparty. Mezi ně patří i italský reprezentant Brian Ihnacak nebo zkušený útočník Petr Vrána, který se už nemůže dočkat na duel se Slovanem.

„Moc se těším. Bude to velký zápas. Hraje tam spousta kluků, které znám. Určitě nebude chybět skvělá atmosféra,“ předpovídá bývalý hráč New Jersey Devils.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud