4. srpna 2016 • 22:24

Kometa jede! poradila si i se Slovanem Bratislava, mistři z Liberce vyhráli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍPRAVNÉ ZÁPASY | Hokejisté brněnské Komety vyhráli i třetí přípravný zápas na novou sezonu. Dnes se poprvé představili na domácím ledě a porazili účastníka Kontinentální hokejové ligy Slovan Bratislava 5:3. Poprvé v přípravě uspěl i extraligový mistr Liberec, když porazil Mladou Boleslav.



Na česko-slovenské derby dvou slavných klubů bylo zvědavo přes 5200 fanoušků a ti viděli z celkových osmi branek hned šest v závěrečné třetině. Druhou trefu ve druhém utkání v dresu Jihomoravanů si připsal útočník Martin Zaťovič, trefil se i Marek Kvapil, dvě nahrávky zaznamenal Martin Erat a další posily Ondřej Němec, Jan Štencel a Marcel Haščák asistovali jednou.

V hostujícím dresu zkorigoval na konečných 3:5 český forvard Radek Smoleňák. Příležitost ukázat se dostal od trenéra Slovanu Miloše Říhy staršího také jednadvacetiletý český obránce David Němeček, jenž je u účastníka KHL na zkoušce.

"Utkání mělo vynikající tempo, nebyla to žádná klouzaná, hrálo se tvrdě, k tomu fantastičtí diváci. Mělo to atmosféru play off extraligy. Z naší strany směrem dopředu to byl výborný výkon, jedině nám snad chyběla lepší koncovka. Šancí jsme měli strašně moc. Pět gólů je parádních, ale mělo jich být víc," uvedl na klubovém webu domácí asistent Kamil Pokorný.

"Odehráli jsme druhý zápas po sobě. Kometa sice nehrála až tak agresivně jako ve středu Sparta, ale působila víc hokejově. Domácí mají ve svých řadách skvělé hokejisty a my jim dali prostor k tomu, aby kombinovali a přehrávali nás," řekl trenér Slovanu Říha.

Liberec napravil selhání

Na úvodní porážku 1:2 s Chomutovem dal zapomenout úřadující extraligový šampion Liberec. Bílí Tygři v repríze semifinále z posledního play off proti Mladé Boleslavi sice prohospodařili dvoubrankový náskok, ale v samém závěru rozhodl dvěma trefami útočník Michal Bulíř.

"Naše hra byla podobná jako proti Chomutovu. Zatím nás příliš nezdobí koncovka. Přičítám to začátku sezony, ale myslím, že na tom musíme zapracovat. Šancí jsme měli spoustu, ale gólů jsme dali málo. Týden trochu pokročil, měli jsme náročný program a byla na nás trochu znát únava," připustil kouč vítězů Filip Pešán.

Po úvodní výhře na ledě Kladna 5:2 prohráli dnes stejným poměrem Karlovy Vary na ledě dalšího prvoligového aspiranta na postup Slavie. K lepšímu výsledku nepomohl ani zásah ruského mladíka v obranných řadách Západočechů Nikity Lisova, který je v klubu na patnáctidenní zkoušce.

Po domácím debaklu s Jekatěrinburgem (2:6) prohrála i podruhé v přípravě Plzeň, když ztratila zápas v Litvínově 2:3 v samostatných nájezdech. Totožnou výhrou naopak otevřely účet svých přípravných vystoupení Vítkovice na ledě Havířova.

Přípravné hokejové zápasy extraligových klubů:

Bílí Tygři Liberec - BK Mladá Boleslav 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Branky: 58. a 60. Bulíř, 2. Svačina, 9. Stránský - 20. Urban, 57. Pospíšil.

HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 5:2 (1:0, 2:2, 2:0)
Branky: 8. Adamský, 29. Dravecký, 34. Ružička, 42. M. Kovařčík, 60. Chmielewski - 22. Skladaný, 23. Laš.

HC Slavia Praha - HC Energie Karlovy Vary 5:2 (0:1, 4:0, 1:1)
Branky: 28. Chlouba, 29. J. Kverka ml., 32. Dušek, 32. Markovič, 42. Rys - 15. Lisov, 54. Skuhravý.

HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0)
Branky: 9. a 50. Šimeček, rozhodující sam. nájezd J. Černý - 20. Stach, 33. Indrák.

AZ Havířov - HC Vítkovice Steel 2:3 po sam. nájezdech (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0)
Branky: 29. Štumpf, 60. Drtil - 28. a 32. Vandas, rozhodující sam. nájezd Roman.

HC Kometa Brno - HC Slovan Bratislava 5:3 (1:0, 1:0, 3:3)
Branky: 16. Kvapil, 36. Zaťovič, 41. V. Němec, 47. H. Zohorna, 54. Koch - 41. Taffe, 52. Zigo, 56. Smoleňák.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud