7. srpna 2016 • 21:44

Hradec v derby vyprášil Pardubice a slaví vítězství na Mountfield Cupu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když stadionem v Hradci Králové obíhaly mexické vlny, byly Omsk s Ufou už dávno pryč. Letadlo do Ruska nečeká... Bylo to ale jedno, první místo na Mountfield Cupu nevyhrál nikdo z KHL, turnaj ovládl domácí Hradec. Na začátku srpna ukázal fantastický hokej, v posledním duelu zničil Pardubice 6:2, i když tenhle výsledek byl pro ně hodně krutý.



„Moje Dynamo se mi navzdory té porážce hodně líbilo, hráli jsme velmi dobrý hokej. Chtěli jsme turnaj vyhrát, proto jsme zkusili v závěru jít do riziko a napadaly nám tam nějaké góly. Nic už neřešily,“ prohlásil pardubický trenér Peter Draisaitl. Vyrovnaný stav 2:2 rozštípl vousáč Richard Jarůšek, který vstřelil svůj první gól za Hradec po příchodu z Mladé Boleslavi. Zmatený hlasatel ho v tu chvíli překřtil na Petra. „No tak to jsem byl v šoku,“ culil se útočník. Pak pro jistotu přidal ještě jeden gól a vychutnal si nové hlášení. To už bylo v pořádku.

Hlavní hrdinou turnaje se stal ale devětatřicetiletý Jaroslav Bednář. Hradecký útočník posbíral na Mountfield Cupu ve třech zápasech šest bodů, měl v sobě ohromný drajv a stal se nejužitečnějším hráčem Mountfield Cupu. „Předváděli jsme jako celý tým super hru, je úspěch vyhrát všechny zápasy. Ale klobouk dolů před tím, co předváděl Jarda a celá první lajna. Bylo vidět, jak si kluci rozumí,“ kochal se pohledem na útočné rejdy tria Bednář – Džerinš – Červený brankář Ondřej Kacetl.

Hradec byl král. Třikrát vytasil tři výjimečné zápasy, třikrát nadchnul zaplněné ochozy. „Byly to samé těžké zápasy se silnými soupeři a my byli nejlepší. Někteří kluci se tam hodně radovali, křičeli, že to je jejich vrchol kariéry. No, uklidnil jsem je, že jsem tenhle turnaj vyhrál už dvakrát s Mladou Boleslaví, pak ztichli,“ rýpal do spoluhráčů Jarůšek.

Pardubice sice skončily poslední, ale žádné fiasko to od nich nebylo. Pravda, dvacet minut proti Ufě bylo tragických, v prostřední třetině druhého zápasu inkasovaly sedm gólů, jinak se prezentovaly slušně, porazily třeba Omsk. „Přijeli jsme sem s velmi mladým týmem a tihle kluci zvládli tři náročné zápasy ve třech dnech. Nescházelo mi vůbec nic, ukázali jsme dobrý charakter. Myslím, že máme na čem stavět,“ byl spokojený Draisaitl s tím, jak probíhá proces budování nového týmu.

Mountfield Hradec Králové - HC Dynamo Pardubice 6:2 (1:1, 1:1, 4:0)
Branky:
54. a 57. Jarůšek, 13. Köhler, 28. Bednář, 59. Červený, 60. Šimánek - 8. Havlík, 22. Tomášek. Diváci: 4 100.

Hradec: Kacetl – Pláněk, Vydarený, Dietz, Štajnoch, Gregorc, Barák, Bača, Plášil – Bednář, Džerinš, Červený – Jarůšek, Knotek, Šimánek – Köhler, Kukumberg, Dej – Pavlík, Nedvídek, Kopta – Beránek. Trenér: Sýkora.

Pardubice: Růžička – Schaus, Čáslava, Rýgl, Havlík, Horyna, Ščotka, Zajíc – Sýkora, Tomášek, Hubáček – Rapáč, Rolinek, Mallet – Bárta, Kaut, Beran – Nedbal, Pipek, Panna. Trenér: Draisaitl.

Konečné pořadí turnaje: 1. Hradec Králové, 2. Omsk, 3. Ufa (oba Rus.), 4. Pardubice.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud