Květoslav Šimek
12. srpna 2016 • 21:33

Snažil jsem se jej zasypat ranami, komentoval svou první bitku Tomi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně zostra rozjeli hokejisté Vítkovic turnaj Steel Cup. Po velmi slušném výkonu porazili švédský Linköping 3:2 a útočník Vojtěch Tomi k tomu přidal vítěznou bitku s obráncem Eddie Larssonem. Třinec, který je pořadatelem turnaje, na úvod padl se Slovanem Bratislava 2:3. V sobotu je na programu derby, duel Třince s Vítkovicemi začíná v 18 hodin.



Dvaadvacetiletý Vojtěch Tomi v minulé sezoně naplno vlétl do extraligy, ve 26 zápasech nasázel 7 gólů. Proti Linköpingu měl pár solidních šancí, ale tentokrát se ukázal jako bitkař.

Představil jste se v netradiční roli, co vás nastartovalo?
"Bylo to vůbec poprvé, co jsem se bil, nečekal jsem to. Jel jsem dorážet puk, hráč mě chytil pod krkem, začal se mnou házet. Nebál jsem se toho a začal jej bít. Když už to tak vzniklo. Nechtěl jsem jej k ničemu pustit, trošku jsem se kryl, on taky, hodně nám toho šlo do helmy. Ale snažil jsem se, abych to neprohrál, když už jsem do toho šel."

Co klouby a prsty?
"Prsty dobré. Lehké oděrky, jinak v pohodě."

Švéd nevypadal, že by se chtěl pustit do něčeho většího, ne?
"Pustit se nechtěl, ale jak říkám, když už jsem jej měl chyceného, tak nešlo z toho couvnout."

Chyceného jste jej měl jako judista Krpálek?
"No tak to asi ne, ale snažil jsem se."

Je i tohle váš boj o sestavu?
"Takhle ne, spíš bych se chtěl představovat ve střeleckých situacích. Ale když už to vzniklo a vyplynulo ze hry, tak jsem do toho šel."

Využil jste ve rvačce něčeho z kondičního soustředění ve Zlatých Horách, kde jste se věnovali i bojovým sportům?
(usměje se) "To určitě ne. Byla to moje první bitka, ani nevím, jak se bije. Snažil jsem se jej jen zasypat ranami a k ničemu nepustit."

Linköping jste porazili 3:2, je to pro vás cenné vítězství?
"To určitě, bojovali jsme, byli jsme jeden tým. Každý si odvedl svoji práci a tím jsme vyhráli. Bylo to hodně bruslařské, bojovné, my jsme nepustili ani kousek ledu, oni taky ne. A bylo to do posledních minut napínavé."

STEEL CUP

Vítkovice - Linköping 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)

Branky: 15. Kolouch (Klok), 29. Roman (Květoň, Zdráhal), 36. Zdráhal (Květoň, Sedlák) - 6. K. A. Olimb (Törnqvist, Larsson), 21. M. Olimb (Forsling, Little)

HC VÍTKOVICE STEEL: Bartošák - Výtisk, Urbanec, Baranka, L. Kovář, Sloboda, Klok, Sedlák, D. Krenželok - Szturc, Balán, Olesz - Květoň, Roman, Zdráhal - Kucsera, Kolouch, Vandas - E. Němec, Illéš, Tomi.

Třinec - Slovan Bratislava 2:3 (0:0, 0:2, 2:1)

Branky a nahrávky: 49. Š. Ružička (Dravecký), 50. Hrňa (Marosz) – 25. Švarný (Plastino, Viedenský), 27. Plastino (Taffe), 60. Jeglič

OCELÁŘI TŘINEC: Hrubec – M. Doudera, Hrabal, Linhart, Roth, Jank, Nosek, Kozák, Galvas – Sýkora, Kreps, Petružálek – Adamský, Cane, Irgl – Dravecký, M. Kovařčík, Š. Ružička – Rákos, Marosz, Hrňa.

Linköping - Slovan Bratislava 4:2 (2:0, 0:1, 2:1, hrálo se ve čtvrtek)

Branky a nahrávky: 4. Bergfors (Little), 13. K.A. Olimb (Persson), 45. Gordon (Forsling, Roe), 50. Kristensen (Olimb K. A.) – 26. Nedorost (Jeglič), 46. Viedenský (Jeglič)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud