14. srpna 2016 • 12:40

Ostrý Steel Cup. Další bitka, v derby se do sebe pustili Kreps s Vandasem

Autor: ,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pohodová příprava na sezonu? Kdepak, hokejový Steel Cup, kterého se účastní Třinec, Vítkovice, Slovan Bratislava a Linköping, už vyšperkovaly i dvě ostré bitky. V pátek v Ostravě se do sebe pustili Vojtěch Tomi se švédským obráncem Eddie Larssonem, o den později si to na pěsti v regionálním derby rozdali třinecký útočník Kamil Kreps a Michael Vandas.



"Vyplynulo to ze hry, zajel do našeho gólmana, začali jsme se pošťuchovat a nějak to vyplynulo," komentoval bitku pro klubový web Kamil Kreps. "To se v hokeji stává. Já nejsem nějaký hrubý, ale když na to přijde, tak přijde."

Kreps rozhodně nepatří mezi bitkaře. Stejně tak vítkovický rychlík Michael Vandas, jejich role a úkoly jsou v týmu jiné. Přesto neuhnul ani jeden. Není divu, vždyť Kreps si letní přípravu zpestřuje i thajským boxem. Neměl problémy rukavice zahodit. "Je to můj koníček v létě, trochu se tomu věnuju," dodal Kreps.

VIDEO: Bitka Kamila Krepse s Michaelem Vandasem

Vandas už za sebou také pár bitek má. V lize se například pustil i Jana Hanzlíka, když byl ve službách Komety Brno. "Výborný zápas, celé mužstvo do toho dalo vše," líčil po zápase pro klubové stránky Vandas, který se nakonec ukázal i jako střelec. V závěru vyrovnával na 3:3. "Mladí i staří, nechali jsme tam všechno."

Třinec nakonec vyhrál 4:3 v prodloužení, vítěznou branku ve třech proti třem vstřelil Zbyněk Irgl. Ostravané si ovšem bodu cenili, protože zkušenější osa týmu sbírala síly na závěrečný den turnaje a úterní duel Ligy mistrů proti Oulu.

Turnaj Steel Cup dnes vrcholí závěrečnými zápasy. Třinec hostí Linköping, Vítkovice hrají doma proti Slovanu Bratislava. Oba zápasy začínají v 17 hodin.

STEEL CUP

Třinec - Vítkovice 4:3 v prodloužení (1:1, 1:1, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. Nosek (Kovařčík M., Dravecký), 26. Adamský (Kane, Doudera M.), 48. Roth (Linhart, Kane), 61. Irgl (Adamský, Roth) – 14. Němec (Tomi, Illéš), 30. Tomi (Adamík), 52. Vandas (Bail).

Třinec: Hamerlík – Linhart, Roth, M. Doudera, Hrabal, Jank, Nosek, Kozák, Galvas – Adamský, Kane, Irgl – Š. Ružička, Kreps, Petružálek – Dravecký, M. Kovařčík, Chmielewski – Rákok, Marosz, Hrňa.

Vítkovice: Dolejš – Urbanec, Sedlák, Krenželok, Klok, Kovář, Bail, Rudl, Adamík – D. Květoň, Vandas, Kolouch – Němec, Illéš, Tomi – Seidler, Slováček, Gřeš – Kafka, Jáchym, Zdráhal.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud