4. ledna 2017 • 10:52

Senzační odměna! Sudí Suchánek září na dvacítkách, má blízko do NHL

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvotřídní senzace se možná blíží. Čárový rozhodčí Libor Suchánek, který se v současné době účastní mistrovství světa juniorů, se po šampionátu představí i v American Hockey League. A odtud už není daleko ani do nejprestižnější soutěže světa – NHL. „Dostal se tak na úroveň kandidáta NHL a není vyloučeno, že by se mohl stát prvním českým rozhodčím v nejuznávanější světové soutěži,“ uvádí se v prohlášení Českého svazu ledního hokeje.



„Zaujal při předsezónním zámořském kempu, stejně jako při přípravném utkání Světového poháru Česká republika – Rusko,“ uvedl předseda komise rozhodčích ČSLH Vladimír Šindler, kde si Suchánek udělal jméno.

„Supervizor Al Kimmel, který navštívil zápas v Praze, ho proto doporučil k vyzkoušení v  AHL. Dostal se tak na úroveň kandidáta NHL a není vyloučeno, že by se mohl stát prvním českým rozhodčím v NHL. Při jednáních se zámořskými partnery a mezinárodní federací nám výrazně pomohl také Pavel Halas, dlouholetý člen komise rozhodčích IIHF,“ dodal.

V zámořské AHL bude Libor Suchánek působit na začátku února a rozhodovat by měl tři utkání. Český sudí není jediným arbitrem, který na juniorském MS upoutal pozornost. Šanci vyzkoušet si AHL dostane i čárový rozhodčí Sakari Suominen z Finska.

Na mistrovství světa hráčů do dvaceti let zastupují Českou republiky tři rozhodčí, hlavní Jan Hribik s Robinem Šírem a čárový Libor Suchánek, což je spolu se Švédskem a USA největší počet. Na turnaji se zatím představili ve třinácti zápasech, každý pětkrát. Jan Hribik rozhodoval mimo jiné utkání Kanada – Rusko, Švédsko – Finsko nebo čtvrtfinále Švédsko – Slovensko, Robin Šír čtvrtfinále USA – Švýcarsko a spolu s Janem Hribikem utkání o udržení Finsko – Lotyšsko, Libor Suchánek zápas Slovensko – USA nebo čtvrtfinále Švédsko – Slovensko.

Jan Hribik, Libor Suchánek i Robin Šír figurují – spolu s Martinem Franěm, Antonínem Jeřábkem, Jiřím Gebauerem, Vítem Ledererem a Miroslavem Lhotským – rovněž na širší listině kandidátů nominace pro mistrovství světa 2017, které se bude hrát v Paříži a Kolíně nad Rýnem, Mezinárodní hokejová federace IIHF vybírá rozhodčí pro vrcholné události na základě ratingu, vycházejícího z výkonů při mezistátních a mezinárodních zápasech, přičemž přihlíží k jejich dlouhodobému hodnocení v národních soutěžích.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud