Jaroslav Kalina
24. února 2017 • 10:30

Gáboríkův otec vrací úder: Marián že na mladé kašle? Libu jsem tu neviděl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

U východních sousedů to pěkně jiskří, rozhovor Igora Liby pro iSport.cz spustil pořádnou přestřelku. Někdejší československý hokejový kapitán se opřel do fungování slovenského hokeje a tamní výchovy mládeže, ve které by rád viděl větší zapojení bývalých i současných hráčů. Z nezájmu o rozvoj mladíků jmenovitě nařkl Mariána Gáboríka, útočníka Los Angeles Kings. Na Libovu kritiku zareagoval otec hráče Los Angeles Kings Pavol Gáborík: "Vždycky investuje spoustu času a peněz na úkor svého volna."



Nebál se říct, co si myslí. Igor Liba, mistr světa z domácího šampionátu v Praze 1985 se bez obalu rozpovídal o hokejových poměrech na Slovensku. "Ať už mluvíme o hokejových podmínkách, stadionech, tělocvičnách, prostě všechno možné pro hokejovou přípravu. Ani si nedovedete představit, jaké jsou u nás špatné. Výchova hráčů, tréninky, málo prostoru na rozvoj dětí. Nikdo se nestará. Je to něco strašného," líčil v rozhovoru bývalý útočník New York Rangers.

Naopak chválil přístup někdejších hvězdných hokejistů v Česku. "Češi se snaži mnohem víc. Mnoho bývalých českých hráčů se po konci kariéry věnuje dětem, což je skvělé. Oceňuji práci Českého svazu ledního hokeje, který tržby z domácího mistrovství světa investoval do mládeže. Kdežto u nás pomalu nikdo neví, kde peníze z roku 2011 jsou," poznamenal Liba.

Igor Liba svedl v dresu Československa mnoho bitev proti Sovětskému svazu
Igor Liba svedl v dresu Československa mnoho bitev proti Sovětskému svazu

Jeho slova směřovala především na mládežnický hokej, ve kterém se snaží angažovat pomocí své akademie. V souvislosti s výchovou mladíků zmínil jméno Mariána Gáboríka. Liba ocenil, že pětatřicetiletá hvězda ve službách Los Angeles založila hokejovou školu a stadion.

Podle něj se však o ni vůbec nestará. „Dělá to jen jako byznys,“ tvrdí Liba. Ostrá slova hokejového internacionála nenechala chladnými slovenská média a především rodinu Gáboríků.

Rozhodnutí vrátit úder učinil otec útočníka Kings. „Netuším, kde pan Liba přišel na to, že se Marián nevěnuje hokejové škole. Vždycky investuje spoustu času a peněz na úkor svého volna. S trenéry vypracovává tréninkové plány, každý týden otvírá nové turnusy, chodí s dětmi na led, pořádá podpisové akce, na které přivede i hráče jako je Hossa, Chára , Sekera, Tatar a další hvězdy. Chce, aby děti viděly své vzory," oponoval Pavol Gáborík pro slovenský deník Nový Čas.

"Opravdu nevím, kde vzal Liba své poznatky o tom, že na to Marián kašle. Ani jsem ho tady neviděl,“ dodal udiveně otec vítěze Stanley Cupu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud