7. dubna 2017 • 17:15

Gesto po 40 letech. Hokejové legendy Sittler a Ebermann si vrátili dresy

Autor: pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před čtyřiceti lety si po finále Kanadském poháru jako všichni hráči prohodili dresy. Ve čtvrtek si je legendární útočníci Bohuslav Ebermann a Darryl Sittler v Torontu zase vrátili. Skončila tím anabáze, která se táhla čtyři desetiletí.



Legendární kanadský útočník se léta zajímal, kam se jeho dres poděl. Chtěl ho získat zpátky, taky kvůli vnukovi, jenž se narodil na stejné datum, kdy on rozhodl v prodloužení druhé finále Canada Cupu 1976 proti Československu. Při rozhovoru během loňského Světového poháru se o svém přání zmínil a Sport dal Sittlera dohromady s Ebermannem. Ten s výměnou souhlasil.

„Kdybyste nevstoupili do mého života, ani bych nedozvěděl, že dres ještě existuje. Bohuslav udělal krásné gesto,“ děkoval šťastný Sittler.

Sittler a Ebermann si vrátili slavné dresy
Video se připravuje ...

„Úžasný Darryl a celá jeho rodina, skvělé přijetí od lidí v Torontu. Tady jsme poznali, jak si všichni váží bývalých hráčů. Pro mě a moji rodinu nezapomenutelný zážitek,“ svěřil se Ebermann deníku Sport.

„Prožili jsme spolu tady v Torontu nádherný týden. Jsem moc potěšen, že jsem dres dostal. Je to velmi výjimečné pro celou moji rodinu,“ napsal Darryl Sittler.

Při soukromou večeři u příležitosti výměny dresů byli i pozváni další dva bývalí útočníci, Lanny McDonald a Marcel Dionne, kteří Sittlerovi na slavný gól nahrávali. Jako dárek dostali všichni čtyři láhev koňaku Ludvík XIII.




Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud