6. června 2017 • 11:47

Hosták: Medaili chceme každý rok, ale situace tomu neodpovídá

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

CHAT | Bývalý hokejový útočník Martin Hosták získal československý titul se Spartou, vyzkoušel si NHL v dresu Philadelphie a několik let strávil i ve Švédsku. Bývalý československý i český reprezentant, který je dnes  hokejovým expertem a spolukomentátorem České televize, odpovídal na dotazy čtenářů iSport.cz. Co řekl o národním týmu, NHL, nebo o svém možném angažmá ve Zlíně? Přečtěte si všechny odpovědi.



O MOŽNÝCH ZMĚNÁCH NA STŘÍDAČCE REPREZENTACE

„Trenérský štáb odvedl spoustu práce. Mistrovství světa nebyl úspěch a kompetentní lidé na svazu to vyhodnotí, zda dostane Josef Jandač prostor pokračovat. Nejsem příznivcem radikálních řešení, aby se někdo vyhazoval, bral a zase vyhazoval. Nechme trenérům čas na práci."

O INTERVALU MISTROVSTVÍ SVĚTA

„Asi by, co se týče kvality a zájmu diváků, bylo lepší kdyby MS bylo co 2 roky. Na druhou stranu tohle mistrovství světa je dost sledovaná záležitost, přestože je každý rok. Když si uvědomíme, že dnešní vrcholový sport se točí kolem peněz, tak IIHF je potřebuje někde vygenerovat. A k tomu slouží právě mistrovství světa, aby mohla IIHF podporovat mládežnický hokej. Osobně mi to nevadí, já se rád podívám na hráče každý rok, jak se zlepšili, kam se posunuli. Chápu, že je spousta zápasů, které kvalitu mistrovství světa nemají. Dovedu si představit, že by se mistrovství světa hrálo ve dvanácti mužstvech, ale zase budeme narážet na ekonomiku. IIHF potřebuje i v těch zemích, které by byly pod čárou, udržet zájem o hokej a mistrovství světa je k tomu ideální příležitost."

O SESTAVOVÁNÍ SOUPISKY PRO MS

„Jsou samozřejmě názory, že kompaktní tým z konce 90. let, kde bylo hodně hráčů z extraligy, vyhrával mistrovství světa či Nagano, ale byli tam i hráči z NHL. Ta kvalita tam prostě je. Jestliže kádr posilují Švédové, Finové, Švýcaři, tak nevidím důvod, proč bychom neměli my. Záleží, jakou má kdo formu, ale to už záleží na trenérovi. Nerozlišoval bych, odkud hráč přišel, ale trenérovi se prostě hodí. Důležité je, aby hráči svou roli dobře plnili. Otázkou samozřejmě je, jakou kvalitu máme. Rádi bychom viděli medaili každý rok, ale situace českého hokeje tomu bohužel aktuálně neodpovídá."

O MOŽNÉM ANGAŽMÁ VE ZLÍNĚ

"To zatím ponechám bez komentáře."

O ČEŠÍCH, KTEŘÍ ČERSTVĚ PODEPSALI DO NHL

„Radim Šimek by se prosadit mohl, hokej má v sobě. Podobně je na tom i Jakub Jeřábek, ale u něj trochu váhám. Ale váhali jsme už před mistrovstvím světa, jestli na to bude stačit a V Moskvě to zvládl fantasticky, takže věřím, že to zvládne v NHL. Libora Šuláka si netroufnu hodnotit, viděl jsem ho málo, ale v reprezentaci mě překvapil. Musím se ale přiznat, že EBEL Ligu nesleduju, proto si netroufnu tvrdit. Tomáš Hyka se podle mého prosadí. Zámoří už si vyzkoušel, úspěšně prošel kempem Flyers, kdy dojel na legislativní problém. Chtěli ho angažovat, ale legislativně se s tím nedokázali poprat, věřím, že on se prosadí. Má na to parametry i pohyb. Zdaleka už se nehraje takový úporný hokej, všechno míří k rychlosti a s tou on problém nemá."

O SVÉM PŮSOBENÍ V NHL

„Dnes už vzpomínám rád. První rok jsem odehrál 50 zápasů, což považuju za dobrou vizitku. Bohužel trenér vyznával trochu jiný styl hry, než který jsem byl schopný předvádět. Tehdy Flyers nepostupovali do play off, moc se nedařilo a rotace hráčů ve třetí a čtvrté lajně, kde jsem hrál nejvíc, byla velká. Možná jsem mohl být vytrvalejší. Ve druhé sezoně jsem se dostal nahoru, ale vyměnili trenéra a poslali mě dolů. Mohl jsem vytrvat, ale rozhodl jsem jít do Švédska a zabojovat tam o národní tým, než zůstávat v zámoří. To je asi důvod, proč těch zápasů nemám víc."

Martin Hosták

Ladislav Černý, 6. června 2017
Zdravím jste pivař nebo vinař ? :D
Dobrý den. Obojí, podle situace. (smích) Rád si dám pivo i dobré víno. Mám sklípek s pěknýma vzorečkama. Záleží na situaci a náladě.
zahradník, 6. června 2017
Hodně se mluví o reprezentaci. Jste zastáncem pro široký realizační tým nebo spíše věříte práci jako v minulosti trenér plus asistent?
Dobrý den. Trend je jasný - široký trenérský tým. Sám jsem to zažil u osmnáctky. Hokej se zrychluje, technologie se posouvá a to trénování z minulosti už je trochu pryč. V tuhle chvíli je Kanada je vzorem pro všechny a má to dávno. Doba se posouvá, tenis už se nehraje taky s dřevěnou raketou. Hokej už se posouvá také.
míček, 6. června 2017
Souhlasíte se mnou, že po MS za tento výsledek by už byl Alois Hadamczik vyzýván k rezignaci? Tedy, že se všem trenérům neměří stejně? Nemluvě o tom, že Světový pohár jde také na Josefa Jandače.
Dobrý den. Mnou by nikdo vyzýván nebyl. Pravdou je, že tlak veřejnosti na Aloise Hadamczika je velice silný, ale nemůžu za nikoho mluvit.
Lukáš Pavelka, 6. června 2017
Dobrý den, Jaký máte názor na slovinské hokejisty? Máte v plánu někoho přivézt do Zlína? Dobrou volbou by mohl být Žiga Panče. Účastník několika MS, hrál sezonu v rakouském Klagenfurteru. V současnosti nemá angažma. Produktivní byl zejména v play-off, kde tým táhl až do semifinále EBEL.
Dobrý den. Člověk musí před slovinským hokejem smeknout, protože z té úzké základny, kterou mají, dokážou vytvořit hráče pro světový hokej. Anže Kopitar je jedním z nejuznávanějších hráčů v NHL. Klobouk dolů, jsem zvědavý, jak si povedou v dalších letech. Jsou na hraně té šestnáctky, ale klobouk dolů před nimi, jsou tam určitě hráči, kteří by mohli posílit jakýkoliv extraligový klub.
Vochomurka, 6. června 2017
Ahoj Martine, dotazu mam vice: Co rikas na model Evropske ligy? Jak dlouho jsi musel trenovat praci s elektronickou tuzkou, nez jsi to vypiloval do soucasneho stavu?:) Co podle tebe potrebuje Zlin, aby mohl zase bojovat o playoff? Proc nechodis do solarka stejne jako Robert Zaruba? Mohly byt dve pandy v jednom prenosu;) Diky a hodne zdaru!
Dobrý den. Liga mistrů musí mít větší podporu klubů, aby mohla fungovat. Řada klubů ji zatím bere jako přípravu a je pro ně prioritou domácí soutěž, s čímž zase pochopitelně souvisí ekonomika. Fotbalové soutěži se to nikdy nevyrovná. Pro kluby je zatím nevýhodná, ale jako fanoušek to pochopitelně vítám. Výjimkou je Sparta, která se tomu postavila důstojně a možná na to v extralize doplatila. Elektronická tužka není těžká na ovládání, ale je těžké se popasovat s danou situací ve velice krátkém časovém úseku, který vám režie přidělí. To je na tom nejhorší a současný stav asi není konečný, dá se s tím ještě vyhrát. Nevidím zlínskou situaci do hloubky, samozřejmě potřebuje kvalitní hráče, ale nechci tvrdit, že to současný kádr nemůže zvládnout. Současná podoba kádru může být na hraně play off. A k poslední otázce. Robert do solárka nechodí, má vadu pleti a já už do solárka vůbec nechodím. Pokud jsem se někde objevil víc opálený, bylo to tím, že jsem byl hrát fotbal, nebo jsem byl na golfu. (úsměv)
Honza, 6. června 2017
Dobrý den. Chtěl bych se zeptat, zda ostatní experti a komentátoři nejsou naštvaní, že vždycky "shrábnete" finále hokejových turnajů vy s Robertem Zárubou? Ne že by mě to vadilo;-)...
Dobrý den. Nasazení na jednotlivé zápasy vyrábí Robert Záruba. Nikdo z nás nemá tendenci to zpochybňovat, ale nevím, jestli to někomu vadí. Vždycky se někdo takový najde, ale to si musí každý zodpovědět sám.
Jiří Matulík, 6. června 2017
Dobrý den, myslíte si, že se prosadí hráči,kteří se upsali týmům NHL před novou sezonou?
Dobrý den. Radim Šimek by se prosadit mohl, hokej má v sobě. Podobně je na tom i Jakub Jeřábek, ale u něj trochu váhám. Ale váhali jsme už před mistrovstvím světa, jestli na to bude stačit a Moskvě to zvládl fantasticky, takže věřím, že to zvládne v NHL. Libora Šuláka si netroufnu hodnotit, viděl jsem ho málo, ale v reprezentaci mě překvapil. Musím se ale přiznat, že EBEL Ligu nesleduju, proto si netroufnu tvrdit. Tomáš Hyka se podle mého prosadí. Zámoří už si vyzkoušel, úspěšně prošel kempem Flyers, kdy dojel na legislativní problém. Chtěli ho angažovat, ale legislativně se s tím nedokázali poprat, věřím, že on se prosadí. Má na to parametry i pohyb. Zdaleka už se nehraje takový úporný hokej, všechno míří k rychlosti a s tou on problém nemá.
andyhorky, 6. června 2017
Je dobře pro českou nejvyšší hokejovou soutěž, že přichází stále více zahraničních hráčů? Přijde mi, že to je na úkor prostoru pro mladé talentované hráče. Na letošní MS byl nejmladším českým hráčem Libor Šulák, který ale hrál EBEL ligu. Nevidím žádný z týmů nejvyšší soutěži, který by vyloženě dával prostor mladým hráčům a každý raději využívám posil z ciziny. Mýlím se snad? Děkuji za názor
Dobrý den. Jsou týmy, které dávají prostor mladým. V těch TOP týmech je ale nehledejte. Důvodů je víc, jedním z nich je to, že kluby moc nevidí perspektivu s mladými hráči. Člověk se s ním piplá, zařadí ho do sestavy a dá mu prostor. Hráč odehraje dobrou sezonu, do kádru zapadne, ale není to tak, že by týmu výrazně prospěl. Druhý rok s ním budete pracovat, zařadí se do týmu jako regulérní hráč, můžete mu naložit více zodpovědnosti a může vám pomoci. A když se dostane na úroveň, kdy by mohl být významnou osobností týmu, tak odchází pryč. Vzhledem k těm podmínkám, které existují na přestupovém trhu, klub z toho nic moc nemá. Motivace zařazovat hráče je po ekonomické stránce hodně malá. Vychovám hráče, se kterým se patnáct let piplám, a když mi to může začít vracet, tak jde jinam. Potom nastupují i jiné atributy, kdy musím hrát mladé hráče, protože na starší nemám. Snaží se o to na Kometě, ale když jde do tuhého, tak mladí hráči tolik prostoru nedostávají, protože každý chce uspět. Extraliga je postavená na tom, že můj tým je nahoře a fanoušci i sponzoři budou spokojení. Bylo by fajn, kdyby se tu podařilo vychovat hráče, který by se dostal do národního týmu a ukázal ostatním, že nemusí poslouchat agenty a jít za každou cenu do zámoří, kde zmizí. Těžko se s tímhle pracuje, trenérům a manažerům to vůbec nezávidím. Když jsem byl v Hradci Králové, byl pro nás úspěch, když se nám podařilo někoho vypustit do extraligy.
Sloupák, 6. června 2017
Zdravim Vás Martine, zajímalo by mě, proč jste se víc neprosadil ve Philadelphii Flyers? A jak na působení v NHL vzpomínáš? Děkuju za odpověď.
Dobrý den. Dnes už vzpomínám rád. První rok jsem odehrál 50 zápasů, což považuju za dobrou vizitku. Bohužel trenér vyznával trochu jiný styl hry, než který jsem byl schopný předvádět. Tehdy Flyers nepostupovali do play off, moc se nedařilo a rotace hráčů ve třetí a čtvrté lajně, kde jsem hrál nejvíc, byla velká. Možná jsem mohl být vytrvalejší. Ve druhé sezoně jsem se dostal nahoru, ale vyměnili trenéra a poslali mě dolů. Mohl jsem vytrvat, ale rozhodl jsem jít do Švédska a zabojovat tam o národní tým, než zůstávat v zámoří. To je asi důvod, proč těch zápasů nemám víc.
Jiří, 6. června 2017
Dobrý den, jaký máte názor po dvou letech na uzavření a rozšíření extraligy juniorů o více týmů? Nebylo by lepší ji otevřít a snížit počet týmů? Třeba na deset? Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Za mě jednoznačně ano. Bavíme se o konkurenci, výchově TOP hráčů a přitom kluby válčí s tím, aby složili konkurenceschopný tým. Oproti Švédsku je to velký rozdíl. V jejich akademiích mají vstupní přijímačky, každou sezonu berou dvanáct až třináct hráčů, přitom se jim hlásí třeba 200 dětí. A hráči ví, že pokud nebudou pracovat, trenéři je vyřadí. Jsem jednoznačně pro zúžení, ale možná by pro začátek stačilo čtrnáct týmů. Chápu, že některé regiony mají více klubů a větší základnu, ale tohle je podle mého cesta.
Petr Palat, 6. června 2017
Jaký máš názor na slovenskou hokejovou ligu?
Dobrý den. Shodou okolností jsem se tam byl před časem podívat. Musím říct, že mě její kvalita moc nenadchla. Ty zápasy, které jsem viděl, byly velice špatné. Hrálo se v pomalém tempu, bez kontaktu, nemělo to vůbec náboj. Navíc byl tristní i počet diváků. Co jsem viděl, tak slovenská extraliga je aktuálně na úrovni WSM Ligy, což není pro slovenský hokej dobrá vizitka.
Petr Sedláček, 6. června 2017
Jaký máš názor na to, že se MS v hokeji koná každý rok? Navíc tam nejsou ti nejlepší hráči, a říká se tomu Mistrovství světa.. Nebylo by lepší kdyby bylo MS minimálně co 2 roky?
Dobrý den. Asi by to bylo lepší, co se týče kvality a zájmu diváků. Na druhou stranu tohle mistrovství světa je dost sledovaná záležitost, přestože je každý rok. Když si uvědomíme, že dnešní vrcholový sport se točí kolem peněz, tak IIHF je potřebuje někde vygenerovat. A k tomu slouží právě mistrovství světa, aby mohla IIHF podporovat mládežnický hokej. Osobně mi to nevadí, já rád se podívám na hráče každý rok, jak se zlepšili, kam se posunuli. Chápu, že je spousta zápasů, které kvalitu mistrovství světa nemají. Dovedu si představit, že by se mistrovství světa hrálo ve dvanácti mužstvech, ale zase budeme narážet na ekonomiku. IIHF potřebuje i v těch zemích, které by byly pod čárou, udržet zájem o hokej a mistrovství světa je k tomu ideální příležitost.
Petr Malina, 6. června 2017
Jaké je tvé oblíbené jídlo?
Dobrý den. Nejsem tak rozmazlený, těch oblíbených jídel by bylo více. Teď bych si ale dal hovězí na houbách s rýží. (úsměv)
Urban Lukáš, 6. června 2017
Co rád děláš ve volném čase?
Dobrý den, zrovna doháním resty po mistrovství světa, a že jich kolem baráku je. (úsměv) Mám rád in-line brusle, kolo a rád si zajdu na golf.
Lukáš Zadina, 6. června 2017
Dobrý den, skautujete hráče i v Norsku, nebo v Německu a v jiných evropských ligách?
Dobrý den. Já jsem v Hradci Králové pracoval v roli skauta. Určitě je o hráče z těchto soutěží zájem, protože ne všechny kluby si mohou dovolit hráče z KHL. Hráči z těch zemí jako Norsko, Německo, Dánsko, Slovinsko či Lotyšsko jsou určitě zajímavé, člověk je může vidět během mistrovství světa, takže určitý přehled mám.
Zdeněk Hykš, 6. června 2017
Měl by se vyměnit současný trenér národního týmu? Např. za Miloše Hořavu?
Dobrý den. Ne nutně, proč? Trenérský štáb odvedl spoustu práce. Mistrovství světa nebyl úspěch a kompetentní lidé na svazu to vyhodnotí, zda dostane Josef Jandač prostor pokračovat. Nejsem příznivcem radikálních řešení, aby se někdo vyhazoval, bral a zase vyhazoval. Nechme trenérům čas na práci.
Filip Raiskup, 6. června 2017
Dobrý den, máte děti?
Dobrý den. Mám dvě dcery, obě jsou už dospělé. Starší Kristýně je 25 let a studuje v Německu, mladší Tereze je 23 let a dokončuje ČVUT.
Roman Rákos, 6. června 2017
Jaké máte auto?
Dobrý den, mám Volvo S60.
Petr Pavlů, 6. června 2017
Zdravím, jaký obor střední školy jste vystudoval?
Dobrý den. Vystudoval jsem gymnázium J. K. Tyla v Hradci Králové se zaměřením na matematiku a fyziku. A tři ročníky elektrotechnické fakulty ČVUT.
Kaluža Roman, 6. června 2017
Dobrý den, jak to vypadá ve Zlíně? Budete manažer? Co bude vaší náplní práce?
Dobrý den. Upřímně nevím a zatím to ponechám bez komentáře.
ladislav kaluža, 6. června 2017
komu fandíš v nhl?
Dobrý den, fandím Philadelphii Flyers.
Petr Nový, 6. června 2017
Dobrý den, jaký máte názor na to, že česká extraliga má 14 týmů? Myslíte, že by bylo lepší soutěž zúžit? Bylo by k dispozici více hráčů, a tím pádem i větší konkurence... Jaký je Váš názor?
Dobrý den. Jednoznačně by to extralize prospělo, čímž se netajím už roky. Ta soutěž je při čtrnácti účastnících příliš velká. Český hokej s tím má problémy v soutěžích mládeže, protože jenom v konkurenčním prostředí mohou vyrůstat kvalitní hráči a ta konkurence podle mého chybí. Když bude méně mužstev, bude i více adeptů na jednotlivá místa. Velké slovo mají i extraligové týmy, které se tomu budou samozřejmě bránit. Českému hokeji by to ale jednoznačně prospělo.
Petr Čížek, 6. června 2017
Dobrý den. Rád bych se zeptal na Váš pohled na zmenšování rozměrů hřiště. Nejprve houfně zmenšujeme a pak hledáme prostor na ledě v prodloužení 3 na 3 či rozšiřováním obranného pásma. Přitom Kanaďané si širšího kluziště na MS očividně užívali. Ve Vítkovicích jsem přece jen raději chodil na bruslivý hokej na letišti než každou druhou střelu sraženou do ochranné sítě. Věříte tedy opět v postupné rozšiřování v rámci ELH nebo jde o nevratný proces. Děkuji za odpověď a přeji hodně úspěchu v jakékoli pozici.
Dobrý den. Myslím si, že jde o nevratný proces. Někomu se může zdát větší hřiště lepší, je tam více místa, ale hokej se ubírá směrem, kdy hokejisté musí zvládnout kombinaci na menším prostoru. Nejde o rychlost bruslení, ale jde o rychlost přihrávek. Na velkém hřišti hrozí hluché pasáže, kdy je jeden tým pasivní a pak ta hra postrádá spád. Většina diváků se mnou bude podle mého souhlasit, že na menším hřišti se toho více děje. Chápu i Váš názor, také mám radši kombinační hokej, ale trend už je takový.
Prďoch, 6. června 2017
Dobrý den pane Hostáku, zvedne se někdy český hokej a kolik tomu dáváte procent? Chtěl byste do budoucna dělat trenéra nebo asistenta u národní týmu? Díky za Vaše názory
Dobrý den. Na první část otázky už jsem odpovídal, ale trenérské ambice nemám. (smích) Na tuto pozici jsou daleko lepší adepti. Neříkám, že se nemůžu na střídačce někdy objevit, ale národní tým je hodně daleko.
drevomorka, 6. června 2017
Dobrý den....Martine,chtěl bych se zeptat jesrli si myslite že tym Bilich tygrů může hrat takhle nahoře třeba další tři sezony.....děkuji vam předem za určitě vyčerpávající odpověď
Dobrý den. Podle mého může, každý může hrát nahoře. Hodně klíčová bude tato sezona, protože jak po titulové sezoně ztratili Řepíka s Birnerem, což byl klíč k jejich ofenzivě, tak se z toho oklepali až v září, říjnu. Čeká je další přerod, protože odchází Radim Šimek a Branko Radivojevič, což je lídr kabiny. Uvidíme, kdo ho nahradí. To bude pro Liberec asi nejtěžší. Odchází samozřejmě i Jánko Lašák, ale v Romanu Willovi mají dobrou náhradu. Chytal výborně a letos by to měl potvrdit.
Petr S., 6. června 2017
Dobrý den, pane Hostáku, myslíte si, že má český hokej před sebou světlou budoucnost? Bude se v horizontu 10 let dále řadit mezi hokejové velmoci a dovážet z MS či ZOH medaile? Díky za objektivní názor.
Dobrý den. Na první část otázky už jsem odpovídal. Otázkou je, koho řadíme mezi velmoci. Mezi těch šest nejlepších týmů patřit budeme, nějakou medaili určitě přivezeme, ale nevidím reálně, že bychom je vozili pravidelně. Reálná pozice je mezi čtvrtým až šestým místem ve světě. I vzhledem k tomu, jak vypadají juniorské výběr, nevypadá to, že by se mělo něco změnit. Na mistrovství světa mi přišlo, že se ty nůžky kvality mezi lepšími a horšími týmy zase více otevřely. Nemám strach, že bychom vypadli z elity.
Tomáš Skoupil, 6. června 2017
Dobrý den Martine, mohl by jste srovnat Český tým na MS a tým Finska. Kdo Vás více zaujal? Jakou si myslíte, že má Česká republika šanci na ZOH. Přeji hodně štěstí ve Zlíně
Dobrý den. I přes nepostup do čtvrtfinále na mě zanechal český tým lepší dojem, než zanechali Finové. Ti se mi celý rok nelíbili, hráli pasivně, hodně opatrný hokej. Blbě se na to koukalo a navíc měli blbé výsledky. Za mě určitě český tým, přestože nevybojovalo kolosální úspěch, ale zejména na začátku předváděl dobré výkony. Na olympiádě máme větší šanci, než na mistrovství světa. Nejlepší hráči odchází do NHL a my jich tam nemáme tolik, jako mají Švédové či Rusové. Pokud se budou skládat týmy z Evropy, měla by se kvalita vyrovnat a bude to zajímavý obrázek jednotlivých lig. Podle mě budou hodně nebezpeční Švýcaři.
Vítek T., 6. června 2017
Nemyslíte, že by naše reprezentace měla stavět především na hráčích z extraligy a nečekat komu kdy skončí sezóna v zámoří? Mám pocit, že dodatečné povolávání hráčů z NHL spíše narušuje integritu mužstva než vyztužuje. Nic proti kvalitě NHL, ale podle mě není dobré doplňovat soupisku v průběhu rozjetého šampionátu. Mimochodem, jste skvělej.
Dobrý den. Já si to nemyslím. Jsou samozřejmě názory, že kompaktní tým z konce 90. let, kde bylo hodně hráčů z extraligy, vyhrával mistrovství světa či Nagano, ale byli tam i hráči z NHL. Ta kvalita tam prostě je. Jestliže kádr posilují Švédové, Finové, Švýcaři, tak nevidím důvod, proč bychom neměli my. Záleží, jakou má kdo formu, ale to už záleží na trenérovi. Nerozlišoval bych, odkud hráč přišel, ale trenérovi se prostě hodí. Důležité je, aby hráči svou roli dobře plnili. Otázkou samozřejmě je, jakou kvalitu máme. Rádi bychom viděli medaili každý rok, ale situace českého hokeje tomu bohužel aktuálně neodpovídá.
Jindřich Rosendorf, 6. června 2017
Dobrý den, jaký máte názor na současnou situaci NHL co se fanoušků týče? Atmosféra je tam úplně jiná než v extralize, celkově je tam styl, že se tam fandí méně (méně hlučně), co si o tom myslíte?
Dobrý den. Mně vyhovuje více evropské fandění. Když je člověk v Německu, ve Švýcarsku, nebo u nás, tak stadion hučí a atmosféra je strhující. V zámoří to mají jinak, jdou se na sport odreagovat a nemají to jako my, chtějí vidět show a jdou více za zábavou. Není to jen NHL, ale i další sporty. Udělají si piknik, něco si ugrilují, jdou na sport, kde si koupí popcorn, sypou to pod sebe, a když se na hřišti něco povede, tak s plnou pusou zařvou. Lidé platí velké částky za to, aby se pobavili a někdo se musí pořádně snažit, aby přišel znovu.
Ján Morávek , 6. června 2017
Jak dlouho budete ještě v České televizi?
Dobrý den, to není vůbec lehká otázka. (smích) Nevím, ale pokud tam dočasně nebudu, doufám, že se tam budu moci vrátit, protože mě to baví.
Michal, 6. června 2017
Dobrý den Pane Hosták, chtěl sem se zeptat není zbytečné po každém horším šampionátu z naší strany, furt ukazovat na někoho prstem kdo za to může a že je Český hokej v krizi? Podle mě se to muže vrátit do původního stavu sice ne úplně. třeba ročníky od 99 a výš máme dobré a já myslím že když teda si někteří lide myslí že je něco špatně tak at začnou spíš na tom pracovat a ne se furt ohánět jenom přes media jak je všechno špatně co si o tehle záležitosti myslíte vy?? děkuji za odpověd
Dobrý den, tomu se musí každý postavit sám. Já jsem zařazený v projektu svazu, který má na starosti rozšíření hráčské základy. Tento projekt je životaschopný, přilákali jsme další děti a hodně se změnila práce s dětmi. Z drilu se to přesunulo k soutěživosti a hravosti, což se snažíme přenést do klubů. V těch je přes 60 trenérů, kteří mají na starosti hráče do osmé třídy. Výsledek neuvidíme za rok. Akademie fungují několik let a zatím to není na juniorských soutěžích vidět. Je otázka, jak se nám podaří projekt prosadit dál, ale myslím si, že do patnácti let mezi námi a špičkou takový rozdíl není. Mezi patnáctým a dvacátým rokem už je ten rozdíl výrazně větší.
David, 6. června 2017
Dobrý den, talent Martin Nečas - co si o něm myslíte? Je pro takto talentovaného hráče lepší, pokud po draftu odejde sbírat zkušenosti do Ameriky (profesionálnější prostředí, větší konkurence), nebo když zůstane v klubu v Extralize, kde má víceméně jisté, že dostane hodně prostoru a bude moci sbírat zkušenosti (více prostoru ve hře, vlídnější atmosféra)?
Dobrý den. To je zásadní otázka, jaký typ hráče z něho má vyrůst. Pokud by měl být lídrem týmu a hrát první či druhou lajnu v NHL, bylo by lepší, kdyby vyrůstal v extralize a tu roli plnil tady, než aby hrál tuto roli na farmě a možná dostal šanci ve třetí či čtvrté lajně v NHL. Silově na takové úrovni podle mě ještě není, ale budou rozhodovat manažeři NHL. Podle mě by to mohl být kvalitní hráč NHL, ale měl by podle mého zůstat alespoň rok v Kometě. Už jenom proto, že to extraligu udělá o něco zajímavější.
Evžen Von Ichnenbrod, 6. června 2017
Dobrý den, chtěl bych se Vás zeptat co si myslíte o České extralize. Jelikož máte zkušenosti se severskými zeměmi tak by mě zajímalo jestli například Švédská elitní soutěž je o velký kus lepší či se to dá srovnat. Děkuji za odpověď a přeji hodně štěstí ať už na komentátorské pozici či na pozici manažera. Evžen V. Ichnebrod
Soutěže jsou srovnatelné, i když si myslím, že švédská liga je o něco dál. Rozdíl však není tak propastný. Určitě se najdou fanoušci, kterým se bude líbit více česká extraliga. Ve všech těchto ligách chodí nejlepší hráči do NHL, druhá vlna chodí do KHL a logicky pak to doma nemá takovou úroveň, jakou mají tyto soutěže. Obě soutěže jsou podle mého srovnatelné, můžeme se dohadovat o tom, jestli se někomu líbí švédská liga, finská liga, nebo švýcarská liga. Nemyslím si, že by rozdíl byl tak výrazný.
Ivan Vrábel, 6. června 2017
Dobrý den pane Hostáku, zajímalo by mě jaký je váš názor na kvalitu našich nižších hokejových soutěží(WSM liga, 2. liga, Krajské ligy). Zároveň se zeptám jaký je váš názor na uzavření WSM ligy a jak vidíte budoucnost našich nižších soutěží? Děkuji za odpověď a přeji štěstí v osobním i pracovním životě.
Dobrý den, kvalita nižších soutěží je hodně kolísavá. Pár týmů WSM Ligy má slušné kádry a ambice postoupit. Jejich kvalita odpovídá spodní polovině extraligy, ale oproti zbytku soutěže je tam velká propast. Co se týče druhé ligy, to beru spíše jako hokej pro zábavu. Ne vrcholový, ale spíše výkonnostní sport, kde o kvalitu až tak nejde. Co se týče krajských přeborů, tam to má možná větší budoucnost, než druhá liga. V některých krajích není dostatek mužstev, ale třeba v Pardubickém a Královehradeckém kraji jsou zápasy kvalitní, navštěvované a budoucnost mají. K uzavření WSM Ligy... Ukáže se to časem, ale nepřijde mi sportovní soutěž uzavřít, ztrácí se moment napětí a možnost pádu, čímž není na ty hráče takový tlak. Díky tomu by na druhou stranu měli hrát mladí, zda budou hrát, to záleží. Tipsport extraliga zavedla kvóty pro mladší hráče a hraje jich více. Pokud budou týmy stavět juniory a dorostence, bude to jedině dobře.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud