29. června 2017 • 11:37

Bývalý šéf hokeje Kulhánek kandiduje na prezidenta. Šance by měly být velké, říká

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý šéf českého hokeje Vratislav Kulhánek dnes oficiálně ohlásil kandidaturu na prezidenta. Bude kandidátem nedávno obnovené Občanské demokratické aliance, která mu pomůže sehnat 50 tisíc podpisů pro nominační petici a bude Kulhánkovu kandidaturu podporovat také finančně.



Předseda ODA Pavel Sehnal označil Kulhánka, který v minulosti vedl i automobilku Škoda, za "chlapa, který řídil fabriku, má manažerskou zkušenost a lidskou důstojnost, kterou politika potřebuje".

"Podle toho, co slyším, tak by šance měly být velké," řekl k vyhlídkám na své zvolení třiasedmdesátiletý Kulhánek. Zařadil se mezi čtveřici kandidátů, z nichž by si lidé měli vybrat nejpřijatelnějšího jako příští hlavu státu.

Kromě stávajícího prezidenta Miloše Zemana jmenoval textaře Michala Horáčka a bývalého předsedu Akademie věd Jiřího Drahoše , kterého by volil, pokud by sám nekandidoval.

Kulhánek stál v čele Českého svazu ledního hokeje mezi lety 2004 až 2008, během jeho působení vyhrála reprezentace jednou mistrovství světa. Mandát se rozhodl neobhajovat a Kulhánka pak nahradil současný předseda Tomáš Král.

Jako prezident by chtěl dbát na dodržování ústavy, prezidentskému úřadu vrátit vážnost a důstojnost, připomenout Čechům, že mají být na co hrdi, a pomoci dostat děti od počítačů ke sportu. Kulhánek byl mimo jiné šéfem Českého svazu ledního hokeje a působil v Českém olympijském výboru, hrál závodně volejbal a běhal maraton.

Kulhánek nyní působí v dozorčí radě Pojišťovny Kooperativa a ve vědecké radě Vysoké školy ekonomické v Praze. Dříve vedl Sdružení automobilového průmyslu, byl viceprezidentem Svazu průmyslu a dopravy. Od roku 2002 je navíc členem světového výkonného výboru Mezinárodní obchodní komory.

 

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud