9. srpna 2017 • 15:30

Havlát se loučí. Dresy na exhibici jsou připraveny pro Jágra i Čecha

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S Jaromírem Jágrem v útoku, fotbalovým gólmanem Petrem Čechem v brance a tenistou Radkem Štěpánkem na střídačce se bude velkolepě loučit Martin Havlát. Útočník se rozhodl po vleklých zdravotních problémech ukončit v 36 letech kariéru. Pro exhibiční utkání složil hvězdný tým, s nímž vyzve posledního extraligového mistra Kometu Brno.



Tak pompézní rozlučku snad ještě Brno nevidělo. Na jih Moravy se dnes sjede absolutní špička českého hokeje. Důvod? S kariérou se bude v exhibičním charitativním zápase loučit Martin Havlát. V DRFG areně se od 18.30 utká Havlát Team s mistrovskou Kometou.

Celý program odstartoval už v 10 hodin autogramiádou, focením s Masarykovým pohárem a komentovaným veřejným tréninkem Komety. Doprovodný program pak vyvrcholí samotným zápasem. Z lavičky bude hráčům udílet pokyny tenista Radek Štěpánek, betony a lapačku si pak nasadí fotbalový brankář Petr Čech.

„Pozval jsem kluky, které dobře znám a s nimiž mám dobré vztahy. S většinou jsem hrál nebo trávil čas ať už na ledě, nebo mimo něj. Samozřejmě bychom mohli z mých bývalých spoluhráčů poskládat ještě jeden tým, ale to nejde. Ne všichni jsou v situaci, kdy mohou přijet. Ale většinu těch nejbližších tady budu mít,“ řekl Havlát pro klubový web Komety.

Sestava Havlát teamuFoto Deník Sport

Šestatřicetiletý útočník se letos rozhodl odejít z profesionální scény po nekončících problémech s rameny a zejména třísly. Ještě v uplynulé sezoně se přitom pokoušel o comeback. Od prosince se připravoval s Brnem, ale na konci ledna si před plánovaným návratem do extraligy poranil na tréninku třísla a hokeji dal definitivně sbohem.

„Když jsem se vyrovnal s koncem, začal jsem přemýšlet nad tím, že chci zorganizovat velký rozlučkový zápas. Domluvil jsem to s majitelem Komety Liborem Zábranským, pak jsem začal obvolávat kluky,“ popsal dvojnásobný mistr světa z roku 2000, který vedle šampionátu dospělých v témže roce triumfoval i na juniorském mistrovství.

Při své rozlučce plánuje Mach 9, jak se mu za mořem pro jeho neobyčejně rychlé bruslení přezdívalo, naskočit za oba týmy. Totéž zřejmě čeká i Martina Erata. „S Mártym jsme vyrůstali, od dvanácti let jsme hrávali proti sobě. Byl to jeden z mých největších protivníků v kariéře. A před sedmi lety i spoluhráč na olympiádě ve Vancouveru. Škoda, že ho v kariéře tolik přibrzdila zranění,“ pravil Erat, který je o čtyři měsíce mladší než jeho dnešní hostitel.

Havlát v posledních letech spíše nehrál, než hrál. Jeho největší hokejový přítel Patrik Eliáš ho přirovnal k Tomáši Rosickému. Během patnácti sezon v NHL přišel Havlát zejména vinou zranění o 440 zápasů. „Na středu snad budu v pořádku. Pravidelně chodím na led, abych neudělal ostudu. Musím ale přiznat, že mě bolí snad všechno kromě nohou,“ smál se.

Vstupenky, jejichž cena byla stanovena na 190 korun za lístek na stání a 390 na sezení, jsou už mnoho týdnů vyprodány. Výtěžek z celé akce si rovnoměrně rozdělí Nadační fond Kometa a její mládežnické týmy pro nákup výstroje. „Věřím, že se vše povede a parádně si to užijeme,“ uzavírá Havlát.

Mezi hvězdami se objeví i ta největší
Mezi hvězdami se objeví i ta největší

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud