Květoslav Šimek
12. září 2017 • 12:35

Hurikán odsunul Palátův odlet, tak udělal radost dětem na tréninku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli hurikánu Irma, který pustošil floridské pobřeží, odložil Ondřej Palát plánovaný odlet na kemp Tampy Bay Lightning. Do zámoří se chystal odcestovat už minulý týden, ale z bezpečnostních důvodů ještě zůstal doma. A v pondělí na tréninku potěšil děti z rodného Frýdku-Místku.



„Snažím se za dětmi zajít každý rok,“ líčí Palát po hodinovém tréninku s dětmi z druhé až čtvrté třídy. „Taťka tady děti trénuje, tak jsem rád, když to stihnu alespoň jednou a můžu si s nimi trochu zablbnout. A třeba jim i něco ukázat, poradit, povzbudit a popřát štěstí do sezony.“

O trénink s Palátem byl velký zájem. Dětí plný led. „Dáte mi pak hokejku?“ dožadoval se jeden z malých hokejistů ještě před vstupem na led. „Když zlomím, tak jo,“ pousmál se Palát. Dopředu si připravil štos kartiček s podpisem a po tréninku dlouho čmáral fixou na hokejky, dresy, helmy. A trpělivě s malými hokejisty pózoval před blesky z telefonů fotících rodičů.

Ondřej Palát se podepisuje malým fanouškům
Video se připravuje ...

Na ledě klučinům předváděl cvičení, která po nich trenéři chtěli. Střídal stanoviště, zapojoval se do akcí. Co chvíli někoho poplácal rukavicí po helmě, nebo poradil, co udělat lépe. „Úroveň docela dobrá, pár kluků mě překvapilo,“ hlásil Palát. „Na to, jak jsou malí, jsou hodně šikovní. Ale bude to ještě hodně tvrdá práce, aby se dostali dál.“ Výstižný byl nápis na jednom z tréninkových dresů: STARS ARE MADE. NOT BORN. S tím se dříč Palát absolutně ztotožňuje.

Ve Frýdku-Místku nebyl Palát jedinou hvězdou NHL. Stále se tam individuálně připravuje i obránce Roman Polák, který čeká na nabídku smlouvy ze zámoří. „Roman vypadá hodně dobře, měl zlomenou nohu, ale je úplně fit,“ říká Palát. „Doufám, že jej někdo podepíše, protože to je hodně kvalitní bek.“

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud