3. listopadu 2017 • 16:17

Ovečkin otevřeně podpořil Putina: Mé city k němu nikdy neochladly

Autor: ok
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hvězdný Alexander Ovečkin vyjádřil podporu Vladimiru Putinovi v blížících se ruských prezidentských volbách. Ovečkin na svém Instagramu uvedl, že udělá, co bude v jeho silách, aby pomohl silnému muži budovat jednotné a silné Rusko. K uhájení křesla hlavy státu mu chce dopomoct společnou mediální kampaní.



Je to známá věc. Alex Ovečkin má nadstandardní vztahy s ruským prezidentem Vladimirem Putinem . V polovině března příštího roku se v nejrozlehlejším státu světa budou konat volby. Ruská hokejová celebrita v boji o Kreml podpoří právě Putina. Oznámil, že bude členem jeho týmu.

„Osobní ocenění a ceny jsou všechny skvělé, ale v hokeji, stejně tak jako ve všem, je důležité vyhrát jako tým,“ napsal Ovečkin na svůj Instagram spolu s představou o Putinovi. „Je to silný muž v čele silného týmu. A jen tým je schopen zvrátit průběh hry a dosáhnout tak nemožného.“

V Rusku nebude ze známých sportovců sám, kdo současné hlavě státu vyjádří podporu. „Jsem si jist, že ho podpoří mnoho z nás. Sjednoťme se a ukážeme všem silné a pospolité Rusko!“ řekl.

Střet s Alexandrem Ovečkinem odnesl Johnny Gaudreau z Calgary
Střet s Alexandrem Ovečkinem odnesl Johnny Gaudreau z Calgary

Kapitán Washingtonu Capitals dokonce členství v Putinově týmu přirovnal k reprezentačnímu dresu sborné. „Být součástí takového týmu je pro mě výsada. Je to jako pocit, když si nasadíte dres ruského národního družstva. Víte, že na vás spoléhá celá země,“ dodal.

Ve čtvrtečním domácím zápase s New Yorkem Islanders (4:3) nebodoval. Přesto se právě kolem něj shromáždil největší dav novinářů. Všechny zajímala právě jeho slova zveřejněná na sociální síti.

„Mé city a důvěra vůči Vladimiru Putinovi nikdy neochladly. Vždy jsem se k němu veřejně hlásil. Já jenom podporuji svou zemi, víte? Odtud pocházím, žijí tam moji rodiče, všichni moji přátelé. Jako každý člověk z jiné země jen podporují svého prezidenta,“ pravil.

Sám svou větší politickou angažovanost odmítl. „Nesnažím se být politikem. Má prohlášení ani nejsou politickou věcí. Sdílím s lidmi jen to, čemu věřím a co podporuji,“ řekl Ovečkin.

Putin je známý hokejový fanoušek, který často hrával s ruskými hvězdami NHL, kdykoli k tomu byla příležitost. Mezi sportovci je většinou oblíbený a populární. „On respektuje všechny sportovce, kteří reprezentují zemi. Nezáleží na tom, kde hrajete, jestli v Rusku nebo mimo něj. Pokud reprezentujete zemi na olympijských hrách, na mistrovství světa nebo kterémkoli jiném turnaji, má s vámi vždycky dobrý vztah,“ uzavřel.

Личные награды и призы – все это здорово, но в хоккее, как и в любом деле, для победы важнее команда. Только команда способна переломить ход игры, сделать невозможное. В последнее время в западной прессе я встречаю сочетание Putin’s team, то есть команда Путина. И знаете, мне очень понравилось это определение. Лично я готов быть частью такой команды. Я никогда не скрывал своего отношения к нашему Президенту, всегда открыто его поддерживая. Я уверен, что нас, поддерживающих Владимира Путина, много! Так давайте объединимся и покажем всем сильную и сплоченную Россию! Сегодня я хочу объявить о том, что создаю общественное движение под названием Putin Team. Быть частью такой команды – для меня гордость, это похоже на ощущение, когда ты надеваешь майку сборной России, зная, что за тебя болеет вся страна. #putinteam

Příspěvek sdílený Alexander Ovechkin (@aleksandrovechkinofficial),Lis 2, 2017 v 9:07 PDT

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud