27. ledna 2009 • 16:37

Bude Lubina obžalován ze zabití?

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTOGALERIE - Královéhradecká policie navrhla státnímu zastupitelství obžalovat bývalého hokejového reprezentanta Ladislava Lubinu ze zavinění loňské smrtelné dopravní nehody.



Lubina by se podle policie měl zpovídat z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu v případě odsouzení hrozí až pět let vězení. ČTK to dnes řekla hradecká policejní mluvčí. Při nehodě zahynul otec fotbalisty Vratislava Lokvence.

"Policejní komisař ukončil vyšetřování. Spis byl předán na okresní státní zastupitelství s návrhem na podání obžaloby," uvedla mluvčí.


Poslední rozloučení s Vratislavem Lokvencem bylo na náchodském hřbitově
Poslední rozloučení s Vratislavem Lokvencem bylo na náchodském hřbitově


Lubina při jednom z výslechů na policii uvedl, že večer před nehodou vypil dvě desetistupňová piva. Policie si nechala udělat znalecký posudek, z něhož vyplynulo, že hladina alkoholu u Lubiny v době začátku jízdy byla nulová. Z dalšího znaleckého posudku vyplynulo, že nehodě mohl zabránit jen Lubina tím, že by se svým Volvem nevjel do levé poloviny vozovky.

Soudní znalec: Lubina zabil Lokvencova otce >>>

Při havárii se 24. července u Trotiny na Hradecku srazila čtyři auta. Lubinou řízený automobil vjel do protisměru, kde se bočně srazil s nákladním vozem a narazil do dalšího osobního vozu. Nákladní vůz vjel do protisměru, kde narazil do dodávky, jejíž řidič i přes pomoc záchranářů podlehl následkům zranění.

Ostatní účastníci tragické srážky vyvázli nezraněni, při havárii vznikla škoda za přibližně 900.000 korun.

Lubina údajně zavinil smrtelnou nehodu >>>

Někdejší hokejista z místa nehody po chvíli utekl, za více než šest hodin se přihlásil na policii ve Dvoře Králové nad Labem. Policisté Lubinu podrobili dechové zkoušce, která byla negativní. Lubina později při výslechu přiznal, že se plně nevěnoval řízení svého vozidla.

Lubina, který v době nehody byl asistentem trenéra extraligového HC Moeller Pardubice, havaroval již v roce 2005, kdy při nehodě u Chrudimi zničil svůj osobní automobil.

Sám vyvázl z nehody bez zranění. V roce 2000 Lubina havaroval v Pardubicích, kde narazil do semaforu a světla veřejného osvětlení. Lékaři na záchytné protialkoholní stanici u něj zjistili 2,38 promile.
Zdeněk Rychtera mol

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud