4. srpna 2009 • 12:20

Zlatá hokejka zná nejlepší desítku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Rekordman ankety Zlatá hokejka o nejlepšího českého hokejistů Jaromír Jágr nechybí podle předpokladů v desítce nominovaných na letošní 41. ročník, ale útok na páté vítězství za sebou a celkově desátý triumf měl už po polovině hlasování hodně ztížený.



Vedle Jágra a Eliáše obhájili své pozice v první desítce z loňska jen Jiří Hudler, nová posila Dynama Moskva z Detroitu, a Jaroslav Bednář, jenž přestoupil ze Slavie do Nižného Novgorodu. Jména hráčů, kteří se budou ucházet v sobotu 22. srpna v Karlových Varech o tradiční ocenění, potvrdil oficiálně pořadatel ankety Český svaz ledního hokeje. Letos poprvé ji spolupořádá se společností BPA sport marketing, jež je jeho výhradním marketingovým partnerem.

Spolu se čtveřicí Jágr, Eliáš, Hudler, Bednář jsou v nominaci útočníci Petr Čajánek, který přestoupil v KHL z Dynama Moskva do Petrohradu, posila Minnesoty z Chicaga Martin Havlát, Aleš Hemský z Edmontonu, David Krejčí z Bostonu, Jan Marek z Magnitogorsku a plzeňský lídr Martin Straka. Žádný obránce ani brankář se tak mezi vyvolené nedostal, což se stalo vůbec poprvé v historii. Eliáš vedl po polovině se 134 body o 11 bodů před Markem. Pokud vyhraje kdokoliv jiný než Jágr, bude slavit ve Zlaté hokejce svůj premiérový úspěch.

Mezi nejlepší se nedostal loni druhý Tomáš Plekanec, který v minulém ročníku zaostal za Jágrem jen o 43 bodů, což byl nejtěsnější rozdíl během Jágrova čtyřletého kralování. Útočník Montrealu letos nezískal ani jeden hlas. Naposledy třetí obránce Tomáš Kaberle z Toronta klesl na 12. místo, čtvrtý Václav Prospal, jehož služeb se zbavila v minulých dnech Tampa Bay, i pátý Radim Vrbata, jenž v sezoně odešel z Tampy do Mladé Boleslavi a dohrál ročník v Liberci, stejně jako Plekanec nebyli ani na jeden z celkových 61 hlasovacích lístků zařazeni.

Z šestého místa klesl na šestnáctou pozici také letošní vítěz Stanleyova poháru z Pittsburghem Petr Sýkora, který ale na konci sezony vypadl ze základní sestavy Penguins. Deváté místo neobhájí ani další forvard Martin Erat z Nashvillu, jenž skončil čtyřiatřicátý. Nejlépe umístěným defenzivním hráčem letošního ročníku se stal karlovarský gólman Lukáš Mensator na 11. místě.

Slavnostní vyhlášení se uskuteční v sobotu 22. srpna od 20:00 v Grandhotelu Pupp a v přímém přenosu jej bude vysílat Česká televize. Součástí programu jsou tradičně i doprovodné akce. V pátek 21. srpna je naplánován na hřišti Golf resort v Karlových Varech golfový turnaj, jehož výtěžek putuje na konto Nadačního fondu Ivana Hlinky. V sobotu od 11:00 se koná v areálu Gejzír tenisový turnaj.

Nominace nejlepší desítky hokejistů 41. ročníku Zlatá hokejka (podle abecedy):
Jaroslav Bednář (Slavia Praha, nyní Nižnyj Novgorod/KHL), Petr Čajánek (Dynamo Moskva/KHL, nyní Petrohrad/KHL), Patrik Eliáš (New Jersey/NHL), Martin Havlát (Chicago/NHL, nyní Minnesota/NHL), Aleš Hemský (Edmonton/NHL), Jiří Hudler (Detroit/NHL, nyní Dynamo Moskva/KHL), Jaromír Jágr (Omsk/KHL), David Krejčí (Boston/NHL), Jan Marek (Magnitogorsk/KHL), Martin Straka (Plzeň).

Další pořadí:

11. Lukáš Mensator (Karlovy Vary) 83 bodů, 12. Tomáš Kaberle (Toronto/NHL) 74, 13. Miroslav Kopřiva (Kladno) 47, 14. Roman Červenka (Slavia Praha) 46, 15. Marek Židlický (Minnesota/NHL) 42, 16. Petr Sýkora (Pittsburgh/NHL) 40, 17. Robert Reichel (Litvínov) 29, 18. Tomáš Rolinek (Magnitogorsk/KHL) 28, 19. Milan Michálek (San Jose/NHL) 25, 20. Tomáš Vlasák (Plzeň) 19, 21. Tomáš Vokoun (Florida/NHL) 16, 22.-23. Miroslav Blaťák (Ufa/KHL), Jakub Štěpánek (Vítkovice) oba 14, 24. Roman Polák (St. Louis/NHL) 13, 25. Jiří Dopita (Znojmo, nyní Kometa Brno) 12, 26.-29. Milan Hejduk (Colorado/NHL), Jaroslav Hübl (Litvínov), David Výborný (Sparta Praha), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL) všichni 11, 30.-32. Ondřej Kratěna (Sparta Praha), Jan Hejda (Columbus/NHL), Josef Řezníček (Karlovy Vary) všichni 9, 33. Robert Lang (Montreal/NHL) 8, 34.-37. Petr Čáslava (Pardubice, nyní Timra/Švéd.), Leoš Čermák (Ufa/KHL, nyní Novosibirsk/KHL), Martin Erat (Nashville/NHL), Jiří Trvaj (Znojmo, nyní Kometa Brno) všichni 7, 38.-40. Petr Kumstát (Karlovy Vary), František Lukeš (Litvínov), Michal Neuvirth (Washington/NHL; Hershey/AHL) všichni 6, 41.-45. Pavel Brendl (Nižnyj Novgorod/KHL), Aleš Kotalík (Buffalo/NHL; Edmonton/NHL, nyní NY Rangers/NHL), Filip Kuba (Ottawa/NHL), Václav Skuhravý (Karlovy Vary), Jaroslav Špaček (Buffalo/NHL, nyní Montreal/NHL) všichni 5, 46.-49. Jaroslav Hlinka (Linköping/Švéd.), Viktor Hübl (Litvínov), Jakub Klepiš (Omsk/KHL), Ondřej Němec (Karlovy Vary) všichni 4, 50.-52. Radek Bělohlav (Kladno), Michal Broš (Sparta Praha), Michael Frolík (Florida/NHL) všichni 3, 53.-54. Petr Kadlec (Slavia Praha), Marek Melenovský (Karlovy Vary) oba 2, 55.-57. Jan Chábera (Mladá Boleslav; Plzeň, nyní Sparta Praha), David Hruška (Slavia Praha), Petr Nedvěd (Liberec) všichni 1.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud