13. ledna 2010 • 18:48

Fanoušci symbolicky pochovali hokej v Havířově

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zapálením svíček na smutečním věnci ve středu několik desítek hokejových fanoušků symbolicky uctilo památku havířovského prvoligového celku, který v pátek kvůli insolvenci odstoupil z rozehrané soutěže. Poklidné rozlučky se odhadem zúčastnilo zhruba 130 příznivců.



Místo hokejového souboje s Chomutovem žilo okolí havířovského stadionu netradičním ceremoniálem. Nejvěrnější přívrženci mu přišli dát poslední sbohem.

Několik desítek fanoušků si dalo v 17 hodin sraz před havířovským magistrátem, kde zapálili svíčky na smutečním věnci a v doprovodu policie a strážníků se za skandování vydali na pochod k zimnímu stadionu. Před ním zapálili další svíčky, odpálili několik rachejtlí a po krátkém proslovu se dav rozešel.

Fanoušci by neměli truchlit dlouho. Havířov, který ještě v úvodu tisíciletí hrál dokonce nejvyšší soutěž, prý z mapy mužského hokeje mizí jen dočasně.

"Příští sezonu bychom měli a chceme začít ve druhé hokejové lize. Dle řádů jsme po odstoupení považováni za sestupujícího, zpátky se tedy nemusíme škrábat od nejnižší soutěže. Věříme, že od nové sezony fanoušci na mužský hokej budou v Havířově opět chodit," uvedl prezident klubu Ivo Peštuka.

Hokejisté doplatili na milionové dluhy servisní organizace Havířovská hokejová společnost, která se o chod prvoligového týmu starala.

Vinou dlouhodobě špatného hospodaření se dostala do platební neschopnosti, věřitelé na ni podali insolvenční návrh u krajského soud v Ostravě, který by ji měl v nejbližší době poslat do konkurzu.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud