10. března 2010 • 15:49

Jágra povede syn slavného kouče Tichonova

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jágr a Tichonov. Tohle spojení dvou slavných hokejových jmen zní opravdu náramně. Klub Avangard Omsk se den před zahájením play off KHL odhodlal k troufalému kroku, mění trenéra. A kdo povede Jágra a spol. místo odvolaného Igora Nikitina? Jistě, spolu s Finem Raimo Summanenem právě nikdo jiný než Vasilij Tichonov, syn legendárního kouče sovětské sborné.



Jágrův Omsk se před vyřazovacími boji dostal do obrovských problémů, prohrál pět zápasů v řadě. Ale aby se na samém začátku play off vyhazoval trenér? To je opravdu hodně svérázné řešení.

Foto Archiv

Pro fanoušky Omsku to ovšem není zas tak nezvyklý krok, podobně se klub v minulosti vypořádal i s Nikitinovými předchůdci. Proto když se znalec ruského prostředí Jaroslav Zídek ptal Jágra, co si o novinkách myslí, číslo 68 jen tak pokrčilo rameny: "Co mám na to říct?"

Jágrovi noví trenéři už mají něco za sebou, finský tvrďák Summanen vedl dokonce reprezentaci Suomi. Tichonov mladší sice neměl na povel žádný národní tým, zato ale jednu dobu dělal asistenta v klubu NHL San Jose Sharks a jindy byl zaměstnán několika finskými kluby.

Foto Michal Beránek (Sport)

"Oba už byli hráčům Omsku oficiálně představeni," prozradil Zídek pro server hokej.cz, který s informací přišel.

Tichonov starší je jedním z nejlepším trenérů hokejové historie. Se sbornou vyhrál třikrát olympiádu, na mistrovství světa byl úspěšný v letech 1978-1979, 1981-1983, 1986, 1989 a 1990, 1993. V sovětské lize získal s CSKA třináct titulů za sebou.

Dokáže se jeho syn s Omskem aspoň přiblížit otcově ligové slávě?

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud