22. března 2010 • 10:32

VIDEO: Nekonečná bitka vstoupila do dějin NHL

Autor: luk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

NHL viděla jednu z nejdelších bitek v historii. Řež mezi Pierre-Lucem Letourneauem-Leblondem z New Jersey a Camem Janssenem ze St. Louis se protáhla do času hodně přes tři minuty. Po vlažnějším začátku přitom rány padaly v obrovské intenzitě. „Je neuvěřitelné, jak dlouho to ti dva vydrželi,“ prohlásil Janssenův spoluhráč brankář Ty Conklin.



Pokud se někdy bude sepisovat bitkařský dějepis NHL, jména dvou jinak nevýrazných hokejistů v něm budou zmíněna tučným písmem. Co v noci na neděli předvedli Leblond a Janssen, to snese ta nejpřísnější měřítka.

Oba jsou to pořádní bouráci, navíc nedávní spoluhráči. Janssen taky hrál nějakou dobu za New Jersey, než ho Devils v únoru 2008 vyměnili do St.Louis.

Nekonečná bitka z NHL:

Neuvěřitelná bitka mezi Pierre-Lucem Letourneauem-Leblondem a Camem Janssenem
Video se připravuje ...

„Pierra si pamatuju z předsezonních kempů New Jersey,“ řekl Janssen. „Vím, že je to pořádně ostrý chlapík. Od začátku zápasu bylo jasné, že se k něčemu takovému schyluje.“

Jestli je vám Janssenovo jméno povědomé, nemýlíte se. Právě tenhle Američan před třemi roky ošklivě trefil Tomáše Kaberleho, což český hokejista naštěstí odnesl jen otřesem mozku.

„Byl to nejhorší zákrok, jaký jsem za poslední dobu viděl,“ řekl tehdy torontský manažer John Ferguson.

Tentokrát to byl nicméně Janssen, koho to na ledě bolelo. Určit vítěze šarvátky s Leblondem dlouho vypadalo nemožné, stal se jím však nakonec Janssenův protivník.

Za neuvěřitelně dlouhou potyčku se každopádně tleskalo vestoje oběma sokům. „Byl jsem vyčerpaný jen z toho, jak jsem se na to díval,“ prohlásil uznale brankář Conklin.

Na celý více než tříminutový záznam se můžete podívat zde:

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud