7. srpna 2010 • 10:12

Chelios se vrací do Detroitu. Jako ambasador

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Americký hokejista Chris Chelios nezanevřel na svůj dlouholetý klub Red Wings, který mu loni nenabídl prodloužení smlouvy, a nyní se do Detroitu vrací. Osmačtyřicetiletý obránce bude plnit roli ambasadora a rovněž bude pomáhat s hokejovým vývojem hráčů.



"Když jsem mu loni říkal, že s ním neprodloužíme smlouvu, chtěl jsem, abychom zůstali stále v kontaktu. A on mi v květnu zavolal a přijal mou nabídku. Určitě nám může pomoci a kouč Mike Babcock se o něj v některých fázích sezony bude moci opřít. I pro Cheliho to bude dobrá praxe," oznámil generální manažer Ken Holland.

Veterán Chris CheliosFoto Sport

Chelios zasvětil Detroitu deset let, v minulé sezoně nastupoval nejprve za Chicago Wolves do nižší AHL, později se vrátil v dresu Atlanty na sedm zápasů do NHL. Po sezoně uznal, že se již cítí opotřebovaný a oznámil, že s největší pravděpodobností s hokejem končí.

Američan řeckého původu Chelios odehrál v NHL 1651 zápasů, získal třikrát Stanleyův pohár, třikrát byl také vyhlášen nejlepším obráncem. S americkým týmem si zahrál na čtyřech olympiádách.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud