Jaromír Jágr
19. září 2012 • 09:26

Tak, a teď jsem Rytíř. A můžu slíbit, že do toho dám maximum

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Opět vás všechny zdravím se svým pravidelným sloupkem. Pokud by se NHL rozběhla v termínu, jak měla, v tuhle dobu už bych byl v zámoří a chystal se na sezonu v Dallasu. Ale výluka tyhle plány zhatila a nikdo neví, kdy se liga zase rozjede.



Na jedné straně mě to mrzí, protože v mém věku je škoda každýho zápasu, o který v NHL přijdu. A nebude žádná sranda pak do toho zase naskočit. Ale nedá se nic dělat, musím to brát jako realitu. Vždycky je třeba myslet pozitivně, takže mě těší, že můžu nějaký čas nastupovat za naše Rytíře. O žádné jiné možnosti během výluky jsem ani neuvažoval, to je jasný.

A teď máme před sebou středeční zápas v O2 Areně proti Slavii. Co vím, tak o vstupenky byl hned během pondělí velký zájem, z čehož mám pochopitelně velkou radost. Všude se omílá, že v roce 2004 byla hala vyprodaná a každý je zvědavý, jestli se to podaří znovu. Jasně, měl bych z toho radost, ale dopředu se nedá nic zaručit. Jsem realista. Navíc platí, že nejsem Crosby nebo Malkin, s nimi by to bylo jednodušší...

Každopádně bude skvělý, když fanoušků dorazí co nejvíc. Když jsme v tehdejší Sazka Areně hráli před osmi lety, tak jsme jako Kladno byli hosté. Tentokrát budeme domácí, čímž můžeme maximálně vyhovět právě našim fandům. I kvůli tomu jsme to dělali, chceme jim dopřát komfort. A můžu jim slíbit, že my jako Rytíři do toho dáme maximum. Hlavně to bude zážitek pro naše mladší hráče, kteří nikdy neměli šanci zahrát si před tolika lidmi.

Asi i ode mě lidi dost čekají, no uvidíme... Faktem je, že nemám za sebou jediný přípravný zápas, kvůli zámořským regulím jsem nemohl nastoupit. Ale s tím nic nenadělám. Vím, že odevzdám maximum. A jestli to bude stačit? To už je jiná věc...

Je pravda, že jsem měl v posledních dnech hodně starostí.
Největším problémem jsou neuvěřitelně vysoké pojistky. Když jsem se dozvěděl ty částky, málem mě museli omejvat. Pro náš rozpočet jsou to obrovské cifry, takže jsme měli starosti, abychom to vůbec nějak mohli vyřešit.

Nastoupí proti nám Slavia, které chci poděkovat, že nám vyšla vstříc. Stejně jako dalším týmům, s nimiž se v O2 Areně ještě utkáme. Měl by proti nám nastoupit i Červus (Roman Červenka), tak jsem zvědavej, co předvede. Aspoň uvidím, jestli z něj mám mít strach, až se budeme utkávat v NHL.

Musím se ještě vrátit i k sobotní akci Hledáme nové Rytíře, kterou jsme organizovali spolu s lidmi ze Sportu. Musím říct, že se mi to moc líbilo a přišel jsem při ní na úplně jiné myšlenky. Když člověk vidí, že udělá radost dětem, to mu dodá spoustu energie. A tu zrovna teď hodně potřebuju. Takže vítězům ještě jednou gratuluju, ale nejen jim. Díky všem, kteří dorazili. Opravdu mě mile překvapilo, kolik talentovaných dětí se tam objevilo.

Na webu iSport.cz jsem pak viděl, jak při rozhovorech tvrdily, že budou od té chvíle, co si se mnou zatrénovaly, víc doma cvičit. Jedna věc je, co řeknou takhle někomu s mikrofonem v ruce, ale to hlavní je, aby jim to vydrželo. A teď přichází důležitá role rodičů, aby je chytře a pozitivně motivovali.

Ve středu v O2 Areně na viděnou! A pak samozřejmě v pátek u nás na Kladně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud