Pavel Bárta
22. prosince 2012 • 07:25

Další šprajc Vítkovic. Stránský není Mrázek, i proto je klid

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ten problém je tu pořád, jen se o něm nemluví tolik jako v minulých letech. Chování Vítkovic a jejich šprajc vůči národnímu týmu juniorů. Reprezentaci sice bolestně nepálí jako například loni, ovšem zavírat oči před takovým postojem také nejde.



Nadějný útočník Dallasu Matěj Stránský je dalším z hráčů, kteří nesmějí reprezentovat kvůli tvrdohlavosti Vítkovic. Už třetí sezonu válí v kanadské WHL, kam však odešel bez požehnání mateřského klubu.

Čili je tentýž případ jako brankář Petr Mrázek, který na minulém MS dvacítek zářil s jistotou Dominátora a zjara už nasával atmosféru na svém prvním turnaji dospělých.

Předtím však musel kvůli klubovému zákazu juniorský šampionát dvakrát vynechat. Nebýt zásahu shůry, na turnaj do Kanady by neletěl zase, český výběr by se místo play off nejspíš znovu zachraňoval.

Stránský se z podobných důvodů jako Mrázek v juniorské reprezentaci neobjevil tři roky. Situaci na pravém křídle však má trenér Přerost díky Hykovi, Jaškinovi a Frkovi vyřešenou.

I proto kolem neúčasti Stránského vládne klid, nevzbudila rozruch jako loňský boj o Mrázka. Ten neměl sobě rovného a pro tým byl naprosto zásadní postavou, což se nakonec i potvrdilo.

Nyní lze jen doufat, že Stránského neúčast na letošním šampionátu tak klíčová nebude.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud