Autor: ija
17.2.2020 • 17:20

Jak poletí na olympiádu koně? 18 hodin přes Dubaj, letenka za 600 tisíc

Vstoupit do diskuse
0

Český parkurový tým se po 84 letech objeví na olympiádě! Téhle slávě však předchází i praktické otázky. A nepatří mezi ně jen to, kdo budou tři šťastní, kteří do olympijské soutěže nastoupí. Jde i o to, jak dostat koně do Tokia. Dalekou cestu zmapoval web Jezdci.cz. Všichni evropští koně poletí do Japonska z belgického Lutychu, Česká jezdecká federace předpokládá účast čtyř až šesti čtyřnohých atletů. Základní letenka pro koně stojí 22 700 eur, tedy v přepočtu téměř 600 tisíc korun.



Podle manuálu pořadatelů, který zveřejnila Česká jezdecká federace, budou koňští účastníci olympiády v Tokiu cestovat do Japonska ze tří míst, Lutychu, New Yorku a Melbourne.

Evropští koně poletí tedy z belgického Lutychu s mezipřistáním v Dubaji, cesta na tokijské letiště Haneda jim bude trvat 18 hodin. Cestovat budou ve 112 centimetrů širokých stáních, vždy dva koně v jednom přepravním boxu.

Přímo na letišti v Lutychu je areál Horse Inn s komfortními stájemi, kde koně mohou trávit čas před odletem, na dosah budou mít veterináře a všechno potřebné pro transport.  Ten pro velké závody tradičně zajišťuje společnost Peden Bloodstock specializující se na přepravu koní.

Koňské olympioniky čeká osmnáctihodinová cesta do Tokia.Foto Facebook Peden Bloodstock

Do Tokia budou koně létat od půlky července, podle olympijského letového řádu poletí koně pro všestrannost (Česko bude mít minimálně jednu reprezentační dvojici v Miloslavu Příhodovi a jeho Ferreolusovi) 20. a 21. července, parkuroví koně pak 26. a 27. července.

Základní letenka pro koně stojí 22 700 eur, tedy v přepočtu téměř 600 tisíc korun. Je však třeba připočítat ještě další poplatky, například za krmivo pro koně.

V Česku mají minimální kvalifikační požadavky pro účast v parkurovém týmu vyjeté hned čtyři jezdci se svými koňmi: Jde o Emmu Augier de Moussac, Annu Kellnerovou, Zuzanu Zelinkovou a Ondřeje Zváru. Jeden ze dvou požadovaných výsledků má splněn i Aleš Opatrný, který má nyní vedle svého Forewera k dispozici i dalšího koně, Gentlemana van het Veldhof.  O účast v Tokiu chtějí zabojovat také Filip Doležal s hřebcem Exclusive Reason de Ganad a Kamil Papoušek s Warnessem. Naopak start Emmy Augier de Moussac ohrožuje pozastavená činnost kvůli pozitivnímu dopingovému testu.

Kvalifikační náležitosti mohou jezdci plnit do 1. června.

Koňské olympioniky čeká osmnáctihodinová cesta do Tokia.
Koňské olympioniky čeká osmnáctihodinová cesta do Tokia.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}