9. září 2016 • 16:00

Španělská liga pokračuje 3. kolem. Udrží senzace z Las Palmas první místo?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

V pátek večer zahájí třetí ligové kolo první španělské ligy souboj Real Sociedad s Espanyolem, ostatní zápasy jsou na programu v sobotu a v neděli. Podaří se navázat Las Palmas na skvělý úvod sezóny? Zůstanou týmy Barcelony a Realu Madrid stoprocentní? Vzpamatují se ze špatného úvodu sezóny Valencie a Athletic Bilbao? A budou nováčci pokračovat ve velmi sympatických výkonech? To vše můžete sledovat na zcela nové internetové televizi DIGI2GO, která od začátku září vysílá vedle satelitní televize Nová DIGI TV všechny zápasy La Ligy.



Po uplynulých dvou kolech nejvyšší španělské ligy se pro některé možná překvapivě nejčastěji zmiňuje jméno Las Palmas. Klub z hlavního města Gran Canaria je v La Lize teprve druhým rokem. Známý fakt, že druhý ročník bývá pro nováčky ten nejtěžší, zde úplně neplatí. Las Palmas vévodí tabulce s úctyhodným průměrem 4,5 gólů na zápas, to nemá žádný jiný tým v lize.

Tým zatím táhne letní zvučná posila Kevin Prince Boateng, mladý chorvatský útočník Marko Lijava a marocký křídelník El Zhar. V sobotu ovšem čeká tento tým velmi těžký zápas na horké půdě v Seville, která se předvedla především v prvním kole, kdy i přes mnoho nových tváří v základní sestavě udolala Espanyol neobvyklým výsledkem 6:4.

Las Palmas - Granada:: Nabil El Zhar se parádní křížnou ranou trefil přesně k tyči a domácí vedli 1:0
Video se připravuje ...

Dalšími stoprocentními týmy jsou podle očekávání největší kandidáti na titul Barcelona s Realem Madrid. Real rozhodl poslední zápas proti Celtě Vigo až v poslední desetiminutovce zápasu, nutno dodat, že gól Toniho Kroose byl nádherný. V sobotu hostí Osasunu a ani v tomto zápase se neočekává, že by měl přijít nějaký zádrhel na cestě za titulem. Obhájce trofeje Barcelona si zastřílela v prvním kolem proti Betisu, kdy se opět zaskvěl Luis Suaréz.

V sobotu ve večerních hodinách vyzve na domácí půdě nováčka z Alavés, kterému se překvapivě podařilo bodovat na půdě Atlética Madrid. Alavés se zatím prezentuje výbornou defenzivou, kterou by ovšem Barcelona měla překonat, pokud chce pomýšlet na titul.

Hlubší krize ve Valencii

Velmi se zatím trápí již zmiňované Atlético Madrid. V úvodních kolech se klub z Madridu utkal se dvěma nováčky, Alavésem a Leganés. Podle předsezónních prognóz si nemohli přát přijatelnější soupeře na rozjezd. Nicméně realita je jiná a po dvou kolech mají Madridští na svém kontě pouhé 2 body. Není pochyb, že se vše pokusí odčinit v sobotní odpoledním zápase na půdě Celta Vigo, která zažívá ještě horší vstup do sezóny. Po odchodu Diega Nolita do Manchesteru City se tento tým trápí a nachází se na chvostu tabulky bez jediného získaného bodu.

Chcete vidět super fotbal? Jděte na Novou DIGI TV >>

Před sezónou bylo otázkou, zda Valencie zvládne odčinit loňský velmi nepovedený ročník. Po dvou kolech se zdá, že krize může být mnohem hlubšího charakteru. Nezvládnutý domácí zápas s Las Palmas a následná porážka na hřišti Eibaru řadí Valencii na úplné dno tabulky s hrozivým skóre. Pokud nebude bodovat ani v nedělním domácím zápase s Betisem, může to znamenat hodně velké nepříjemnosti spojené se záchranou. Velkým překvapením, ovšem ne v pozitivním slova smyslu, je také zatím vystupování týmu Athletic Bilbao. Klub s pohárovými ambicemi je zatím bez bodu. Porážka od Barcelony není svým způsobem nic strašného, nicméně prohra na hřišti Gijónu určitě neudělala radost majiteli klubu.

Šanci na nápravu dostane v neděli večer na hřišti Deportiva. Všechny zmíněné zápasy můžete kromě satelitní Nové DIGI TV sledovat také na nové internetové televizi DIGI2GO.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud