28. ledna 2017 • 10:41

DIGI Sport: Premier League čeká zápas kola, Liverpool hostí suverénní Chelsea

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejvyšší fotbalové ligy ve Španělsku a v Anglii se již přehouply do své druhé poloviny. Opět jsme svědky velmi zajímavých a napínavých zápasů, které často končí překvapením na úkor favoritů. Bitvy nejen o titul, ale i o udržení se v nejvyšší lize jsou velmi vyrovnané. Proto lze v následujících kolech opět očekávat strhující bitvy. Největší pozornost poutá šlágr kola v Anglii, kdy v úterý na horkou půdu Liverpoolu přijede Chelsea. Nejen tento zápas, ale i kompletní kolo Premier League a také La Ligy můžete sledovat na internetové televizi DIGI2GO nebo satelitní Nové DIGI TV, a to na kanálech DIGI Sport >>



V úterním šlágru 23. kola Premier League vyzve Liverpool londýnskou Chelsea. Hledat favorita v tomto zápase je velmi složité. Chelsea letos relativně s přehledem vládne Anglii. Ligu vede s osmibodovým náskokem na druhý Arsenal. Nicméně stále se nacházíme teprve v polovině soutěže, tudíž k zisku titulu má pořád daleko. Liverpoolu zatím patří čtvrtá příčka a nebýt výkyvů v posledních zápasech, nacházel by se klub ještě výše.

Chceš vidět super fotbal? Jdi na Novou DIGI TV >>

Hostující tým z Londýna zatím prožívá skvělou sezónu. Nově příchozí kouč Antonio Conte udělal výrazné změny, mezi nejvýraznější patří změna stylu rozestavení. Chelsea začala praktikovat hru na tři obránce, což je na poměry anglické ligy velká rarita. Nicméně tento krok se vyplatil a nyní se Chelsea vyhřívá na výsluní. Tým táhne k zisku titulu Diego Costa, jenž je nejlepším střelcem ligy s 15 zásahy. Londýňané se dále můžou spolehnout na skvěle hrajícího Edena Hazarda a na stálici v obraně Garyho Cahilla.

SESTŘIH Premier League: Chelsea - Hull 2:0. Za lídra rozhodli Costa a Cahill
Video se připravuje ...

Liverpool bral z posledních tří kol pouhé dva body. Lze tedy říci, že si prožívá určitou krizi, kterou bude chtít proti svému rivalovi prolomit. Trenér Jürgen Klopp se může spolehnout na skvělou ofenzivu, jeho tým vstřelil nejvíce branek ze všech týmů Premier League. Mezi nejvýraznější hráče patří senegalský rychlík Sadio Mane a brazilský technik Roberto Firmino. V obraně hraje spolehlivě především anglický reprezentant Nathaniel Clyne.

SESTŘIH Premier League: Liverpool - Swansea 2:3. Překvapivá ztráta favorita
Video se připravuje ...

V posledních čtyřech vzájemných zápasech těchto soupeřů v Premier League dokázala Chelsea získat pouhé dva body. Tuto nepříliš lichotivou bilanci se bude snažit napravit a odskočit tak svým pronásledovatelům. Předzápasový program můžete sledovat v úterý 31. ledna na Nové DIGI TV nebo internetové DIGI2GO již od 20:30 na kanále DIGI Sport 1. Ve studiu bude připraven moderátor Michal Hrdlička se zajímavým hostem, bývalým hráčem Liverpoolu. Samotný zápas poté bude komentovat Matúš Lukáč.

Real Madrid může navýšit svůj náskok

Na tento víkend je naplánováno již 20. kolo La Ligy. Těšit se můžeme na zápasy Barcelony, Sevilly či Atlética Madrid. Ovšem největší pozornost bezesporu přitahuje nedělní zápas mezi Realem Madrid a Realem Sociedad. Favoritem je domácí „bílý balet“, kterému momentálně patří první příčka v nejvyšší španělské lize. Nicméně Real Sociedad zatím zažívá velmi úspěšnou sezonu a drží se příček, které zaručující postup do Evropské ligy. Z tohoto hlediska půjde o velmi zajímavý zápas, který může přinést určité překvapení.

Chceš vidět super fotbal? Jdi na Novou DIGI TV >>

Real Madrid zatím může být s průběhem této sezóny více než spokojený. V Lize mistrů si s přehledem zajistil postup do vyřazovací fáze. V domácí lize zatím obsazuje první příčku, i přes fakt, že má oproti nejbližším pronásledovatelům ze Sevilly a Barcelony zápas k dobru. Ovšem ani tomuto velkoklubu se během posledních zápasů nevyhnula zranění. Jeden z nejlepších hráčů světa Gareth Bale je mimo hru už od konce listopadu, kdy si poranil kotník a jeho návrat je zatím v nedohlednu. Zraněný je také jeho ofenzivní kolega James Rodriguez a spolehlivý stoper Pepe.

I přes četná zranění má Real v týmu plno hvězd, které ho táhnou k vysněným cílům. Jako každý rok se tým může spolehnout na hvězdu Cristiana Ronalda, který vstřelil v domácí lize již 12 gólů. Skvěle také hraje Sergio Ramos, který dlouhodobě zachraňuje svůj tým góly v posledních minutách zápasu. Do formy se po ne zcela vydařeném úvodu sezony dostává také útočník Karim Benzema.

Jak si vedly hvězdy La Ligy: Zářil Griezmann i trio Barcelony, Ronaldo nic moc
Video se připravuje ...

Soupeř ze San Sebastianu ve svém týmu nemá takové individuality, ale spoléhá se na svou týmovost. Nejlepším střelcem je brazilský útočník William da Silva, který se radoval zatím devětkrát. Střelecky se také daří jeho kolegům z útoku, jimiž jsou Juanmi a Carlos Vela, který prošel například Arsenalem. Poslední čtyři vzájemné zápasy bral vždy plný počet bodů Real Madrid.

Zda tomu bude stejně i tentokrát můžete sledovat v neděli 29. ledna na internetové televizi DIGI2GO nebo satelitní Nové DIGI TV ve 20:40 na kanále DIGI Sport 3 HD. Zápasem vás bude svým komentářem provázet expert na španělskou ligu Dalibor Mucha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud